Tunge løft i Litauen

Lars Rørbakken i Litauen.

Lars Rørbakken i Litauen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Et så stort stevne har jeg aldri vært med på, sier Lars Rørbakken.

DEL

Etter en sterk niendeplass i forrige helgs Champions League-stevne i Finland, dro Lars Rørbakken denne helgen til Litauen for å delta i nok et stort strongman-stevne, populært kalt Lithuania Grand Prix.

Stevnet avholdes i byen Marijampole sør i landet.

– Dette er det andre stevnet jeg er invitert til etter andreplassen i det nordiske mesterskapet. De beste fra forskjellige land blir invitert hit, og det er det største stevnet jeg har vært på, sier Rørbakken til BA.no.

FORNØYD ETTER FORHOLDENE

Rørbakken endte på tiendeplass, noe han sier seg godt fornøyd med.

– Jeg var litt usikker på om jeg i det hele tatt skulle dra, etter at jeg fikk en smell i kneet forrige helg. Jeg tok avgjørelsen på torsdag og dro, og det angrer jeg ikke på. Erfaringen er jo fantastisk, sier han.

Kneskaden hindret ham imidlertid litt, men i enkelte øvelser klarte han å hevde seg i toppen.

– De øvelsene som gikk på armer var de jeg gjorde det best i. Jeg endte på fjerdeplass i en øvelse som var helt ny for meg. Der måtte vi stå på en bro og dra et 110 kilo tungt lodd opp fra vannet. Ganske langt opp også. Der endte jeg på fjerdeplass, sier Rørbakken.

På øvelsene som gir kneet belastning, sier han at han tok det svært rolig.

– For eksempel på øvelsen Yoke-race tok jeg det svært rolig, og tok ikke sjansen på å gå noe særlig. Det var denne øvelsen jeg skadet meg på forrige helg.

STORT I LITAUEN

Strongman i Litauen er noe litt annet enn strongman i Norge. Publikumsinteressen og markedsføringen kan ikke sammenlignes, ifølge Rørbakken.

– Vi ble hentet av limousin på flyplassen, det var fyrverkeri før starten, og mange tusen tilskuere fulgte med. Jeg var på kino fredag kveld, og da kom det reklame for arrangementet, hvor de viste alle som skulle delta, sier han tydelig imponert.

Stevnet ble vunnet av Saulius Brusokas fra Litauen.

MIDTTUN NESTE

Rørbakken sier at det han aller helst vil ha nå, er ferie.

– Jeg merket godt at forrige helgs stevne enda satt i kroppen. Den uken var ikke nok hvile for meg, så det skal bli godt med litt fri nå, sier han.

Hans neste konkurranse blir i Bergen.

– Jeg er jo nødt til å forsvare tittelen min som Hordalands sterkeste mann. Det er mange i Hordaland som satser bra nå, men den tittelen skal jeg ikke gi fra meg, sier Rørbakken.

Stevnet blir arrangert på Midttun den 8. september.

– Men før det skal jeg gå til massøren min. Jeg tror aldri jeg har vært så sliten før, så nå blir det litt lettere trening frem mot det stevnet.

Artikkeltags