Gjett hva som står øverst på ønskelisten til turngruppen

Gneist turn holdt i helgen sin tradisjonelle julefremvisning. Turngruppen har de siste årene vokst så kraftig at de ikke lenger klarer å få med alt på bare én fremvisning.

Gneist turn holdt i helgen sin tradisjonelle julefremvisning. Turngruppen har de siste årene vokst så kraftig at de ikke lenger klarer å få med alt på bare én fremvisning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gneist turn er så mange at det ikke bare holder med én julefremvisning.

DEL

Lørdag fylte Gneist turn Sandslihallen to ganger på én ettermiddag da de skulle fremføre sin tradisjonelle turnfremvisning.

Turngruppen har de siste årene blitt så stor, at for å få plass til både turnere og publikum i hallen, har de sett seg nødt til å arrangere flere fremvisninger.

– Vi har vokst 20 prosent de siste tre årene. Vi har nådd taket og vel så det, sier leder i turngruppen, Stina Hansen.

Venteliste og mørketall

BA har tidligere omtalt kapasitetsproblemene i Bergen, hvor det står over 1000 barn og ungdom på venteliste hos de forskjellige turnlagene i byen. 105 av dem står på listen til Gneist.

Hansen mener det finnes mørketall, og tror det reelle tallet er mye høyere.

– De som blir satt på venteliste er de vi mener har en mulighet til å få plass. Vi må jo si nei til mange som ønsker å stå på venteliste. Det er ikke vits å ha 300 på venteliste når man vet at det ikke blir plass til dem, sier turnlederen.

Gneist turn har nå rundt 700 turnere og trenere totalt. Voksesmertene har begynt å bli merkbare. Turngruppen er i ferd med å vokse ut av Sandslihallen, og med en stadig økende etterspørsel må noe skje.

– En ny turnhall står øverst på ønskelisten til jul. Det trenger denne bydelen sårt, sier Hansen.

Årets høydepunkt

Jule- og vårfremvisningen er høydepunktene til de fleste turnerne.

For å gi alle turnerne sine mulighet til å vise seg frem, har Gneist de to siste årene arrangert dobbelt opp med fremvisninger både i julen og på våren.

– Det er ikke garderobeplass nok til å få alle inn i hallen på én gang. Og så skal vi i tillegg ha plass til alle tilskuerne, og fremvisningen blir veldig lang. Nei, det går bare ikke å kjøre alt i ett, sier trener Maren Hansen.

– På én side er det fantastisk at vi må gjøre det slik. Interessen for turn er stor, men det er trist at vi ikke har plass til alle, sier turntreneren.

Artikkeltags