Gå til sidens hovedinnhold

Ivar (96) imponerte i Ulriken Opp

Ulriken Opp ble arrangert på lørdag

Artikkelen er over 4 år gammel

Ivar Kristoffersen har gått opp Ulriken mer enn 5000 ganger. – Den beste medisinen er å gå opp Ulriken, mener han.

Lørdag ble motbakkeløpet Ulriken Opp arrangert for 11. gang. Arrangøren ønsker å skape et løp for alle og enhver, fra små barn i bæremeis til noen av verdens beste motbakkeløpere.

Blant de i overkant av 500 deltakerne var 96 år gamle Ivar Kristoffersen. Han brukte en times tid opp til toppen fra Montana.

– Det var en normal tur for meg. Jeg gikk som jeg gjør på alle andre turer. At det var så fint vær var en bonus, sa han etter premieutdelingen.

Der ble han ropt opp av arrangøren for å svare på noen spørsmål over høyttaleranlegget. Det gikk et lite «oi» gjennom deltakerne da de fikk høre at en 96-åring hadde deltatt på motbakkeløpet.

Bildeserie

Ulriken Opp 2017

 

Over 5000 turer

Kristoffersen har gått mye på Ulriken gjennom hele sitt liv. Tidligere har han vært 25 år i hjelpekorpset og deltatt på utallige hjelpeaksjoner på fjellet.

– Det har vært så mange episoder og begivenheter som gjør at jeg hører til her oppe. Jeg har gått på fjellet natt og dag og i alle fasonger. Det er noe veldig nært for meg, sier Kristoffersen.

96-åringen bor på Montana Terrasse, og har dermed kort vei opp til favorittfjellet. Bare i år har han gått opp fjellet 24 ganger. I løpet av livet regner han med å ha gått opp mer enn 5000 ganger.

– Dette betyr alt for helsen min. Den beste medisinen er å gå opp Ulriken. Hvis du grubler på noe eller er stresset, så gå en svettetur opp her. Det er beste medisin, bygger opp kroppen og er gratis. Det burde alle benytte seg av, synes han.

Nå håper han å kunne gå opp fjellet i to – kanskje tre – år til.

– Jeg kjenner at jeg blir trøtt når jeg går oppover, men jeg håper det, sier han.

Kom alene til mål

Konkurranseklassen for herrer ble vunnet av Varegg-løper Stian Angermund-Vik. Han løp fra Fløen til toppen av Ulriken på 22 minutter og 41 sekunder.

Han og Stian Aarvik tok ledelsen ganske tidlig, og etter hvert fikk Angermund-Vik en luke til Aarvik som holdt helt inn til mål.

– Det var tungt. Vi starter på den varmeste tiden på dagen. Jeg har sagt til arrangøren at vi må få starten tidligere på dagen, sier Angermund-Vik.

Han vant to VM-gull i SkyRunning i fjor. I år er det ikke VM, og Angermund-Vik har i stedet planlagt å delta i en serie med motbakkeløp over hele Europa.

– Jeg har lyst til å vinne den serien, men det blir steinhardt. Nå er første løp på torsdag, så får vi ta det derfra. Det blir gøy, sier Angermund-Vik.

Stian Aarvik endte på 2.-plass, mens Thorbjørn Ludvigsen (rekordinnehaver i Stoltzekleiven Opp) endte på 3.-plass.

– Veldig gøy, men varmt

Dameklassen ble vunnet av Rebecca Hilland fra Bergen Løpeklubb på tiden 27:53.

– Det var veldig gøy, men veldig varmt, smiler hun.

Hun løper litt av alle typer løp, men er best i flatere løyper.

Resultater

Konkurranseklasse menn:

1) Stian Angermund-Vik, 22:41.

2) Stian Øvergaard Aarvik, 22:49.

3) Thorbjørn Ludvigsen, 23:24.

Konkurranseklasse kvinner:

1) Rebecca Hilland, 27:53.

2) Anita Lilleskare, 28:16.

3) Marita Nygård, 31:02.

 

Kommentarer til denne saken