Ellevill norgesrekord må annulleres

Bjørn Tore Taranger ble nummer to bak Didrik Hermansen i NM ultraløp i Bergen. Da fikk han trøst, men nå er det kanskje Taranger som må trøste vinneren ...

Bjørn Tore Taranger ble nummer to bak Didrik Hermansen i NM ultraløp i Bergen. Da fikk han trøst, men nå er det kanskje Taranger som må trøste vinneren ... Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årsak? Løperne under NM i ultraløp 7. mai rundt Lille Lungegårdsvannet i Bergen løp kun 98 kilometer.

DEL

Deltakerne måtte springe 150 ganger rundt vannet. Problemet er at rundene 96, 97 og 98 ble registrert dobbelt opp grunnet en teknisk feil i tidtakerutstyret. Dermed løp man tre runder og to kilometer for lite.

«Sorry, Didrik ...»

Vinneren, Didrik Hermansen fra Romerike, løp inn til suveren ny norgesrekord på 6.39.54. Han kunne smykke seg med tittelen i et par uker før kontrabeskjeden kom: «Sorry, Didrik – du løp 98 kilometer».

– Det var en programfeil inne i systemet som ingen hadde sett fra før, som leverandøren nå har oppdaget, og meldt fra at dessverre er der. Det er veldig beklagelig for utøverne som har slitt seg gjennom 100 kilometer (eller, 98, journ.anm.) og ikke får løpstidene godkjent, sier styreleder i arrangørklubben BFG Bergen, Morten Hauso, til BA.

Han og leverandøren har jobbet «iherdig» de siste dagene for å finne ut av problemet.

– Vi fant ut av det ved en bekreftelse fra leverandøren så sent som i går. De har selvsagt også beklaget, melder Haus.

– Hvem er leverandøren av systemet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg ønsker ikke å legge mer press på leverandøren ved å henge dem ut. Problemet er identifisert, svarer Hauso.

Utøverne er skuffet

Klubben har vært i kontakt med løperne i toppen, og beklaget.

– De er selvsagt skuffet, kommenterer Hauso.

– Det hadde vært noe annet om det var fem kilometer eller noe sånt, da kan man bare løpe på nytt. 100 kilometersløp er ikke akkurat noe man bare hiver seg på i morgen igjen ...

Han vil likevel se det positive fra dagen:

– 7. mai ble en festdag for ultraløp i Norge. Vanligvis arrangeres slike store løp utenfor sentrumskjernene, og vi fikk masse skryt for gjennomføringen vår i hjertet av Bergen. Maratonkarusellen er en dreven arrangør. Hadde det ikke vært for denne ripen i lakken, ville alle sagt det var et perfekt arrangement, påpeker BFG Bergen-lederen.

– Er dere klare for å prøve på nytt neste år?

– Det vil jeg ikke svare på akkurat nå ...

«Slettet» legendarisk rekord

Vår egen profil Bjørn Tore Kronen Taranger (38) kom inn på 2. plass, på tiden 7.08.30.

– For å være ærlig: Jeg bryr meg veldig lite. Jeg var den «første taperen» (slik definerer Taranger 2. plass, journ.anm.), det hadde vært mye verre om jeg hadde satt personlig rekord eller noe. Det er selvsagt litt amatørmessig, og jeg synes veldig synd på Didrik. Heldigvis står medaljene våre seg, og alle løp like langt, sier Taranger til BA.

Ikke nok med at løperen fra Romerike ble norsk mester i ultraløp, så slettet han også i utgangspunktet Helge Hafsås sin gamle rekord fra 2006 med rundt ti minutter.

– Den rekorden har stått i ti år, så det var egentlig på tide at noen tok den, mente Taranger den gang.

Rekorden får nå stå videre.

Artikkeltags