– Vanskelig å beskrive hvor takknemlige vi er

Robin Dale Oen traff torsdag pressen for første gang etter at hans lillebror, Alexander Dale Oen, døde brått på treningsleir i USA for en måned siden.

Robin Dale Oen traff torsdag pressen for første gang etter at hans lillebror, Alexander Dale Oen, døde brått på treningsleir i USA for en måned siden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fondet til Alexander Dale Oen har allerede fått inn en halv million kroner.

DEL

For første gang siden Alexander Dale Oens begravelse 11. mai møtte Robin Dale Oen pressen.

Stedet var fjæresteinene i Øygarden, der storebroren inviterte til grilling, fisking og rappellering i en fjellknaus.

  • Sport

– Det er jo dette vi kom fra. Det var her historien startet, og vi fikk verdiene som vi tok med oss resten av livet, sier Robin Dale Oen når han møter BA.

– MYE TID SAMMEN

Møtet skjer nøyaktig én måned etter at broren under tragiske omstendigheter døde av hjertestans på treningsleir i Flagstaff i USA.

– Det blir som for alle som har mistet noen. En personlig krise, selvfølgelig. Vi som familie har tilbragt mye tid sammen, sier Robin på spørsmål om hvordan den siste måneden har vært for den nærmeste familien.

Robin ville ellers ikke gå for detaljert inn på sorgperioden.

– Det er vel ikke så mye som trenger å sies. Når du mister en bror, så tror jeg de fleste forstår hvordan det føles. Det er ikke noe vi vil brette ut om i media.

Dale Oen-familien er imidlertid svært fornøyd med hvordan media har dekket saken og all den rosende omtalen som har kommet frem.

– Jeg må poentere at vi er takknemlig overfor alle som har tenkt på oss. Hver dag er det noen som mister en bror i dette landet. Før tenkte jeg ikke over dødsannonsene, det gjør jeg nå. Mange som mister noen får ikke en notis en gang, sier Robin Dale Oen ettertenksomt når han sitter rundt bålet.

TUFTE VIL BIDRA

Det var først og fremst fondet «The Dale Oen Experience» som var hovedtema under dagens møte med media. De to svømmebrødrene hadde planlagt fondet sammen i lang tid og skulle lansere det i høst.

Nå skjer det før tiden og av Robin alene. Vel og merke som initiativtaker. For med seg på laget har han kontakter i en rekke miljø landet over.

– Venner og kontaker i friluftsmiljøet, ekspedisjonsmiljøet og svømmemiljøet med bred kunnskap har sagt seg villig til å bidra. Jo flere miljø, jo bedre, sier Robin.

– Skal vi kjøre et kurs i roing, så kan vi for eksempel gjøre det med Olav Tufte, eksemplifiserer han.

Norges Svømmeforbund og Olympiatoppen er med på laget.

GIR KONFIRMASJONSPENGENE

Tanken er å hjelpe barn og unge som nødvendigvis ikke har de beste ressursene. I Alexander Dale Oens ånd skal fondet hjelpe til å gjøre drømmer og mål til virkelighet.

– Jeg tror det blir en bra greie, sier Robin Dale Oen.

Han kunne fortelle at de økonomiske bidragene har strømmet inn.

– Det har kommet inn en halv million kroner, og det er kun fra private givere. Bidragene er alt i fra gutten som har solgt en krabbe, til konfirmanter som gir av konfirmasjonspengene sine. Det er bare helt utrolig. Det er vanskelig å beskrive hvor takknemlige vi er, sier Robin Dale Oen.

Summen vil garantert bli større når de offentlige bidragene kommer inn. Bergen kommune har for eksempel bestemt seg for å støtte med 100 000 kroner. Langrennslandslaget besluttet nylig å gi 50 000 kroner.

Artikkeltags