– Hehe, dere har fått med dere dette, ja?

Trebarnsfaren fra Sotra ler på telefon fra Bryne, der han forbereder seg til kamp mandag kveld mot Stabæk. Bryne-kapteinen leder et lag som fort kan rykke opp i eliteserien, men han har altså andre jern i ilden i tillegg.

For som aktiv kristen ble han valgt da Jarle Waldemar - som lager det populære, kristne barneprogrammet Jarle-TV – skulle lage et program om fotball.

Jarle-TV selger i bøtter og spann på DVD, så nå kan Landro bli kjent for mer enn fotball. I hvert fall blant barna.

TRODDE HAN SPØKTE

– Jeg trodde først denne Jarle spøkte da han ringte meg. Men det var jo fakta, og siden jeg er både kristen, trebarnspappa og Bryne-kaptein, var det kanskje ikke helt unaturlig at han valgte meg, sier Landro til BA.

Det var Jærbladet som skrev først om saken, og Landro forteller om en morsom men uvant seanse med Jarle Waldemar, som i tillegg til barne-TV på DVD er pastor i Klippen meninghet i Sandnes. Landro selv er aktiv i menigheten Saron på Bryne.

– Jarle Waldemar er en veldig energisk type, så jeg måtte jo bare prøve å henge meg på. Synes egentlig det gikk ganske greit, det var artig, sier Landro, som i hvert fall har erfaring nok med små barn. Han og konen fikk nummer tre for tre uker siden, lille Ulrik. Fra før har de Henriette på 1 1/2 år og Hermine på 4.

– Ulrik har vært veldig grei, helt motsatt av søstrene sine. Så jeg sover godt om natten. Det er tross alt ikke jeg som står for maten hans heller, ler Landro, som opplever en opptur med Bryne i år etter mange sesonger med ryggen mot veggen og nedrykkskamp.

– Det er en veldig positiv giv i klubben, og når vi har stilt oss slik vi har, går vi for 2. plassen og direkte opprykk, sier Lando, som er i sin syvende seong på Bryne, og stortrives.

Før kampen i kveld ligger de som nummer fire, topoeng bak Ranheim på 2. plass.

NY TOÅRS-KONTRAKT

– Jeg har lyst til å prøve meg i eliten, men da med Bryne. Jeg er vel i en posisjon nå som ikke tilsier at vi skal flytte med det første, sier Sotra-karen, som nylig undertegnet ny toårkontrakt med cupmesterne fra 1987 (da de slo Brann).

– Så du kommer ikke til å ringe Brann og tilby dine tjenester?

– Hehe, nei det toget er nok gått, svarer han.

Mandag kveld kommer Stabæk til Bryne, et lag som står med tre strake seirer og innehar 3. plassen. De har også en "bergenskaptein", Bjarte Haugsdal.

– Ja, han er til og med høyreback, som meg! Vi hadde oss en god "drøs" etter sist kamp. Den var tett og tøff, endte 2-2. Det blir nok noe slikt nå også. De er i siget med tre strake seier, men vi er gode hjemme, advarer han.