Veldig fornøyd og litt forbannet

Andreas Bakkerud.

Andreas Bakkerud. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Bakkerud (20) med blandede følelser etter helgens EM-runde.

DEL

Bakkerud kjørte søndag ettermiddag inn til 2. plass i den tredje EM-runden i rallycross i Super 1600 klassen. Helgens runde ble kjørt i østerrikske Greinbach.

– Jeg er veldig fornøyd. Før løpet tenkte jeg at dette ville bli vanskelig, men da jeg fikk ”pole position” i A-finalen følte jeg det skulle bli seier. Jeg ledet hele løpet frem til siste runde. Da ble jeg forbikjørt og endte som nummer to, sier Bakkerud til BA.

ETT SEKUND BAK

Det var dansken Ulrik Linnemann som frarøvet Bakkerud årets andre EM-triumf, en mann Bakkerud unnet seieren.

– Han ble nummer to i EM i fjor og har vært uheldig i mange løp der han har vært nærme å vinne. Jeg syntes han fortjente en seier, sier Bakkerud.

Differansen mellom dem var bare ett sekund.

– Jeg var litt forbannet på meg selv som ga det vekk på slutten. Det viser bare at vi må jobbe enda hardere med småting - både på bilen og med måten jeg kjører for å bli enda raskere, fortsetter Set Promotion-føreren.

LEDER SAMMENLAGT

2. plassen var likevel nok til å skaffe seg en liten luke i EM-sammendraget. Etter tre av ti runder har Bakkerud nå fire poeng å gå på ned til sin finske teamkamerat Jussi-Petteri Leppihalme, som ble nummer fire i Østerrike. De to var på delt 1. plass før denne helgen.

– Helt konge! Vi økte ledelsen til 2. plassen og er der vi skal være. Så det var egentlig ingen nedtur å bli nummer to her, sier Bakkerud på telefon fra Østerrike.

BARE 65 GRADER...

Før helgens runde var Bakkrud opptatt av varmen i bilen, som han fryktet kunne komme opp i 80 grader. Så ille ble det heldigvis ikke.

– Det var litt skygge og vind i dag, så det var egentlig ganske greie forhold. Topptemeraturen i bilen var 65 grader, så det går akkurat. Men det er jo fortsatt varmt, når du sitter med kjøredress, ullundertøy, hjelm og hansker.

Den fjerde EM-runden kjøres i Ungarn allerede neste helg.

– Der håper jeg å være tilbake på toppen av podiet, sier en, som alltid, offensiv Bakkerud.

Artikkeltags