Verdensmester!

Marielle V. Hansen er verdensmester i kickboksing.

Marielle V. Hansen er verdensmester i kickboksing. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Marielle Hansen knuste hjemmefavoritten i finalen.

DEL

Fredag ble Cathrine Heggøy Fonnes (Champions Kickboxingklubb) verdensmester i kickboxing i -65 kilosklassen.

Lørdag fulgte Marielle Hansen opp med gull i fullkontakt -52 kilo. Hun knuste tyriske Yeliz Koblay 3-0 i finalen.

– Utrolig deilig! Nå prøver jeg bare å fordøye det. Jeg har satset på dette siden EM i 2010. Det er veldig stort for meg, jublet hun etter finalen.

MØTTE HJEMMEFAVORITTEN

Mesterskapet har vært avholdt i Belek i Tyrkia. At Hansen møtte hjemmefavoritten i finalen talte ikke til hennes fordel.

– Jeg merket at dommerne trykket lett på slagene til tyrkeren. Det skulle litt mer til for å gi meg poeng, men jeg følte at kampen var min. Jeg hadde en god følelse og flyt hele veien, men var skikkelig nervøs før kampen. Det var et høyt spenningsnivå, forteller Fana Kickboxingklubb-damen til BA over telefon fra Tyrkia etter den knusende finaleseieren.

TRE MEDALJER TIL BERGEN

Hun var forberedt på at Koblay skulle nyte godt av hjemmefordelen.

– Jeg visste det måtte bli tøft, og at jeg tenkte at dette ikke kom til å bli jevnt. Det ville ende med en overlegen seier til én av oss, så jeg visste jeg måtte ut for fullt med én gang. Det fungerte bra, sier Hansen med et smil som høres helt fra Tyrkia til Bergen.

– Jeg skulle møte publikumsfavoritten, men det var også noen nordmenn her nede og heiet på meg. Det var hyggelig!

En siste kickboxer fra Bergen i en finale var Monica Engset. Hun tapte finalen, men med hennes innsats sørget hun for en siste medalje med hjem til Bergen. Det ble sølv på Bergen Kickboxingklubb-utøveren.

Artikkeltags