Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag kveld. BA har tidligere skrevet at Røthe kom til å erstatte Northug, dersom trønderen måtte melde forfall.

– Vi synes selvsagt det er beklagelig og uvant at vi nå reiser uten Petter til Tour de Ski i mellomjulen, men vi håper han restituerer godt hjemme frem mot VM i Lahti i februar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Petter er nå i lett trening men touren kommer for tidlig. Vi håper og tror at han innen kort tid vil være tilbake i normal trening, sier trener Stig Rune Kveen. – Fokuset blir nå forsiktig opptrening for deretter å legge et godt fundament for VM.

Tour de Ski starter lørdag 31. desember.

– Jeg ergrer meg over at jeg ikke får delta i Tour de Ski, men bruker situasjonen som har oppstått som en ekstra motivasjon. Jeg ser nå fremover mot det som uansett er sesongens hovedmål, nemlig VM i Lahti., sier Petter Northug. -

– Sjur Røthe erstatter Petter Northug i Tour de Ski, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

– Sjur gikk godt under minitouren på Lillehammer i begynnelsen av desember, men ble lett forkjølet etter WC i Davos og kunne dessverre ikke gå WC i Frankrike. Etter noen rolige dager med hvile, er Sjur nå i full trening hjemme på Voss. Sjur er en meget stabil tourløper så årets Tour de Ski skal passe han godt.