Gå til sidens hovedinnhold

Johaug-manager: – Therese skuffet og overrasket

Artikkelen er over 4 år gammel

Therese Johaugs manager Jørn Ernst er meget overrasket over at FIS anker straffeutmålingen i dopingsaken mot den norske langrennsløperen. Johaug tar det tungt.

– Therese var selvfølgelig veldig skuffet over beskjeden. Vi hadde håpet at vi kunne sette en strek over denne saken. Det var også derfor vi ikke valgte å anke, for å legge det bak oss og gå videre, sier Ernst til NTB.

– Nå må vi bare akseptere situasjonen og avvente hva som skjer videre. Vi følger den planen vi har lagt med tanke på trening og samlinger opp mot neste sesong.

Johaug er ute på en reise, og hun fikk den nedslående beskjeden fra sine støttespillere grytidlig tirsdag.

Den skal ha blitt følt som et hammerslag for henne.

LES OGSÅ: FIS anker Therese Johaug-dommen

Klar

En behandling i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) kan fort vare i over et halvt år. Det er vanligvis et panel på tre CAS-dommere som jobber med hver sak.

Det er et stort sprik i synet på straffeutmåling i denne saken. En av Finlands mest erfarne idrettsjurister, Olli Rauste, sa dette til avisen Dagens Nyheter i januar:

– Om jeg hadde vært Johaug ville jeg nøyd meg med den straffen som er blitt foreslått og gjort alt for at den (dommen) ikke tas opp av CAS. Jeg tror hver dommer i CAS ville falt ned på minst to år.

FIS-president Gian Franco Kasper var tidlig ute med sitt syn på saken. – Jeg har ikke bevisene foran meg, så de må nordmennene vise fram. Men normalt, om hun er skyldig, er det helt klart at hun burde få fire år (utelukkelse). Det er det ikke noe spørsmål om, sa Kasper til Dagbladet i fjor høst.

OL i fare

Det kan ikke utelukkes at Johaugs suspensjon forlenges ytterligere. Skulle det skje kan hun gå glipp av neste års OL i Sør-Korea. Johaug har sett at lagvenninnene tok alle seks langrennsgull i Lahti-VM nylig.

I det norske rettssystemet ble Johaug dømt til 13 måneders utelukkelse. Dersom den blir stående vil hun kunne trene med landslaget fra september og delta i sesongåpningen i november.

Nå kommer alt til å være i det blå for henne en lang stund til.

Kommentarer til denne saken