Maiken Caspersen Falla distanserte Natalja Matvejeva og sikret sammen med Heidi Weng norsk gull på kvinnenes lagsprint i Lahti-VM.

Heidi Weng gikk knalltøft på sin siste etappe og sendte Falla ut sammen med Russland etter å ha gått ifra Sverige, USA, Tyskland og de andre utfordrerne.

– For et fantastisk kvinnelag. Nok et gull og vi begynner sakte, men sikkert å nærme oss målsettingen, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

På siste etappe gikk Falla til i den samme motbakken Marit Bjørgen avgjorde på lørdagens skiathlon, og Matvejeva hadde ikke nubbesjans til å følge.

Da Falla holdt seg på skiene gjennom Lahti-svingen, kunne hun kontrollere inn VM-gullet på oppløpet.

– Det er en drøm for meg å gå med Maiken. Hun er så sterk i motbakkene, sa Weng i seiersintervjuet med FIS.

Maiken Caspersen Falla var aldri i tvil om at Weng var god å ha på førsteetappen.

– Jeg så henne underveis, men prøvde å konsentrere meg om meg selv. Men jeg vet Heidi er veldig sterk og hun gir aldri opp. Så jeg visste hun var god å ha på første etappe.

Jessica Diggins spurtslo svenske Stina Nilsson i kampen om bronsen og sikret amerikansk medalje.

På trynet

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen endte på fjerdeplass på lagsprint i VM. Russland og Sergej Ustjugov sikret gullet etter at Iversen falt i siste sving.

Klæbo sørget for å sende makker Emil Iversen ut i ledelsen før siste etappe. Bak jaget Finland, Russland og Italia, og en tydelig sliten Iversen opplevde at forfølgerne stadig kom nærmere.

Inne på stadion var det Norge og Finland som lå likt, men et tilsynelatende mislykket sporbytte fra Iversen førte til at nordmannen falt i siste sving. Iversen dro med seg Finlands Ivo Niskanen, og dermed kunne Russlands Ustjugov og Italias Federico Pellegrino seile forbi.

Russeren var sterkest på oppløpet, og Ustjugov kunne til slutt juble for sitt andre VM-gull på to dager. Italia tok sølvet, mens Finland tok bronsen. Norge endte på fjerdeplass.