Ingen kunne gjøre noe med Marit Bjørgen på 15 kilometer skibytte i Lahti. 36-åringen gikk fra hjemmehåpet Krista Pärmäkoski på slutten og tok sitt 15. VM-gull.

Charlotte Kalla tok bronse.

Det dannet seg fort en tetkvartett med Heidi Weng, Kalla,Pärmäkoski og Bjørgen og ved skibyttet gikk de fire inn sammen.

Bjørgen tapte noen sekunder da hun byttet ski, men gikk deretter rett i tet. Kalla, som ofte bruker litt tid på å tilpasse seg fristil etter å ha gått klassisk, og Weng måtte slippe og ga Bjørgen ogPärmäkoski en solid luke.

Bjørgen fortsatte å kjøre i tet, men finnen hang godt med og hadde gode ski. Da de gikk ut på sisterunden hadde de nærmest halvminuttet ned til Heidi Weng og Charlotte Kalla. Sistnevnte økte takten innledningsvis på sisterunden og seilte ifra Weng som ikke klarte å svare.

I tet startet Bjørgen ogPärmäkoski å kikke på hverandre da det nærmet seg mål. Bjørgen tok fram superrykket i den siste bakken og fikk en luke på toppen av bakken. Den klarte aldriPärmäkoski å tette til tross for gode ski og Bjørgen suste alene inn på oppløpet til sitt 15. VM-gull.

Charlotte Kalla avsluttet sterkt og tok altså bronsen. Heidi Weng endte på femteplass.