Gå til sidens hovedinnhold

Debuterte i allround-VM med 3.-plass på åpningsdistansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Sindre Henriksen gikk inn til tredje beste tid på 500 meter.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd. Jeg leverer på et godt nivå på distansen. Selv om det var litt rusk underveis, så hadde jeg hundre prosent innsats hele veien. Det var videre på neste skyv, og det blir fart av det. Jeg er fornøyd, smilte Henriksen på pressekonferansen etter pallseremonien.

Henriksen vant 500 meter i allround-EM tidligere i vinter, og sa før VM at han håpet på en pallplass også i VM dersom alt klaffet. Og bergenseren holdt ord. Med tiden 36,23 kunne han klatre opp på pallen. Japanske Shota Nakamura vant distansen på 36,00.

– Syk stemning

– Det er selvfølgelig veldig gøy. Det er helt syk stemning. Og å gå siste par med to nordmenn... vi kjente trykket der altså. Vi ble løftet frem her. Det er gøy å være med på festen, smiler Henriksen.

– Hvordan er det å gå på hjemmebane? Blir man forknytt, eller utløser det mer energi?

– Man kan lett få for høyt spenningsnivå. Jeg sitter ikke inne og fyrer meg opp det jeg klarer, for å si det sånn. Du får mer enn nok før du skal gå løpet, sier Henriksen.

Han får for øvrig ikke noen VM-medalje for 3.-plassen på 500 meter. Det er kun sammenlagten av alle fire distansene i helgen som avgjør medaljene.

Fornøyd Lunde Pedersen

For Sverre Lunde Pedersen var 500 meteren ansett som en viktig distanse for å få en god start på helgen og henge med de antatte sammenlagtfavorittene. Med tiden 36,54 gikk han inn til ledelsen etter fem par. Men senere gikk blant andre Sven Kramer (13 hundredeler raskere enn Lunde Pedersen), Patrick Roest (27 hundredeler) og Jan Blokhuijsen (20 hundredeler) inn til bedre tider enn Lunde Pedersen. Osingen gikk inn til 10.-plass på 500 meter.

– Godkjent

– Det var godkjent. Jeg er ikke så altfor langt bak pallen og jeg har konkurrentene mine på skuddhold. Selvfølgelig kunne jeg gjort noe bedre her og der, men det er en 500 og det er mye trykk på hjemmebane. Det er ikke alltid like lett å få til alt, sier Lunde Pedersen.

Han er nærmere konkurrentene etter 500 meteren i år enn i fjor da han vant sølv sammenlagt.

– I fjor gikk jeg en dårlig 500 meter, men i år var det mer på det jevne. Så jeg er fornøyd med å komme gjennom den på en god måte, sier Lunde Pedersen.

Allround-VM fortsetter med 5000 meter lørdag ettermiddag. Søndag avsluttes det med 1500 meter og 10.000 meter.

Kommentarer til denne saken