Både Sverre Lunde Pedersen og Jan Blokhuijsen hadde variert i sine tre første løp, men utgangspunktet var uansett enkelt før den avgjørende 10.000 meteren: Lunde Pedersen måtte slå Blokhuijsen med 5,64 sekunder for å ta bronsemedaljen.

Det var han aldri i nærheten av å klare. De to holdt følge omtrent halve løpet, men så økte Blokhuijsen ledelsen gradvis for hver runde. Lunde Pedersen kom i mål på 13.24,57, og la seg utmattet ned på ryggen på indre bane etter løpet.

Blokhuijsen gikk på 13.13,39, og vant dermed bronse. Sven Kramer vant gullet foran landsmann Patrick Roest. Dermed ble det tredobbelt nederlandsk i årets allround-VM.

Sindre Henriksen klarte akkurat ikke målet om å komme med blant de åtte som fikk gå 10.000 meter.

– Det har vært tre kjempegode løp av Sindre i mesterskapet. Hadde noen spurt på forhånd om han fikk gå 10.000 meter med de tidene, så hadde jeg sagt «Ja, uten tvil». Det var litt kjipt, men det var uansett en veldig god helg av Sindre, sier landslagstrener Skarli.

Dameklassen ble for øvrig vunnet av Ireen Wüst (Nederland). Sølv gikk til Martina Sáblíková (Tsjekkia) og bronse til Miho Takagi (Japan).