– Det beste vi har prestert

Nyborg vant Nordisk mesterskap for andre gang i klubbens historie. I finalen, da det gjaldt som mest, spilte de kanskje sin beste kamp noensinne. Begge Foto: Rune Johansen.

Nyborg vant Nordisk mesterskap for andre gang i klubbens historie. I finalen, da det gjaldt som mest, spilte de kanskje sin beste kamp noensinne. Begge Foto: Rune Johansen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nyborg hentet frem sitt aller beste spill og vant Nordisk mesterskap på hjemmebane.

DEL

I søndagens finale mot Marienlyst stemte absolutt alt for Nyborg. Med sifrene 25-18, 25–19 og 25–21 tok de en kontrollert 3-0-seier mot danske Marienlyst. Alle BA snakket – både spillere, trenere og andre eksperter – var samstemte om én ting: Dette var Nyborgs beste prestasjon noensinne.

– Jeg er enig i at dette er det beste jeg har sett oss spille, gliser Nyborg-trener Scott Olsen etter finaleseieren.

Det sier ikke så rent lite, med tanke på at Nyborg har vunnet serien ti ganger, sluttspillet, Grand Prix og Nordisk mesterskap to ganger, samt cupen fem ganger siden år 2000. Olsen mener flere brikker falt på plass denne helgen.

– Spillere som Ørjan (Siljander), Kåre (Helvik Morken), Kristian (Mjelde Bjelland) og Andrej (Khanevski) er nå i sin beste alder når det gjelder volleyball. De har mye rutine, og fysisk er de i god form. Vi har huket inn en fysisk trener som har hjulpet til med den biten. Vi har gode balltreninger og god kompetanse. En viktig del er å møte tøffe lag, og det fikk de følelse av tidligere i helgen, forklarer Olsen, og får støtte av diagonalspiller Ask Helland-Hansen.

– I dag fungerte alt

– Jeg vil sette dette som noe av det sterkeste vi har gjort, helt klart. Vi presterer utrolig bra som lag, og jeg er veldig stolt av hele gjengen. I dag fungerte alt, smiler Helland-Hansen.

Han spilte selv en kjempekamp i finalen. Han sikret 20 poeng for Nyborg, og ble kåret til finalens beste spiller.

– Ask var ustoppelig i finalen, roser trener Olsen.

– Deilig

– Det var deilig å få ut det jeg føler at jeg kan. Det har fungert bra på trening i det siste, men jeg føler ikke jeg har hatt maks tur på de to første kampene i mesterskapet. Dette var deilig, smiler Helland-Hansen.

Typisk nok var det han som smashet inn det siste og kampavgjørende poenget som sikret Nyborg tittelen.

– Det var litt rart. Jeg vet ikke helt om jeg var til stede da den ballen kom. Jeg så legget komme, og da skulle bare den ballen inn. Det var utrolig deilig å få den inn, sier Helland-Hansen med et smil om munnen og gullmedaljen hengende rundt halsen.

Nyborg-Marienlyst 3–0 (25-18, 25-19, 25–21)

Finale Nordisk mesterskap.

Stemmemyrshallen, ca. 200 tilskuere.

Nyborg: Yngve Sunnfjord, Lars S. Holing, Kåre H. Morken, Andrej Khanevski, Jon Erlend Haukås, Runar T. Sannarnes, Ørjan Siljander, Kristian M. Bjelland, Sondre Alvheim, Jonas V. Langlo, Ask H. Hansen og Vetle Hylland.

Artikkeltags