Nyborg – Loimu 0-3: Nyborg ble et nummer for lette for proffene fra Finland i Haukelandshallen. 450 tilskuere fikk uansett se et Nyborg som aldri ga opp – og som yppet seg.

Amatørene burde rett og slett tatt minst én sett-seier.

Tror på sjokkseier borte

– Det er veldig bittert at vi ikke klarte å holde på ledelsene våre i det 2. settet. Men vi gir oss ikke. Jeg mener at de ikke er spesielt bedre enn oss, de er bare vant til å spille disse kampene, sier Ørjan Siljander – Nyborgs bestemann.

– I Norge har vi stort sett råd til å slippe oss noen prosenter ned, men likevel dra det meste i land. Det kan vi ikke mot disse. De har dette nivået og tempoet inne i kroppen, og det er det vi må ha også. Nå fikk vi kjenne på det, og står rustet til å ta dem i returoppgjøret, mener han.

Returoppgjøret i Challenge Cup spilles om en uke i Finland.

– Ja, da kan vi slå dem, stemmer trener Ivar Bakken i.

– Da har vi faktisk enda bedre forutsetninger for å gjøre det. Vi kan trene godt før kampen, og slippe å tenke på alt rundt. Guttene må jo rigge opp og ned selv her. Det slipper de på bortebane. De kan fokusere fullt og helt på kampen.

Svak åpning

Gjestene gikk kjapt opp i en 4-2-ledelse, men slet med mottakene. Det ga Ask Helland Hansen et serveess og en smash som sikret utligning til 4-4.

Og det ble en forholdsvis jevn start på kampen, før finnene dro av gårde litt halvveis i 1. sett med stillingen 8–12 på lystavlen.

Finnene fikk fort dreisen på blokkene sine, og Nyborg slet kraftig med å få lærkulen forbi. Avstanden økte dermed, og finnene vant settet 25-17.

Sjokkerte finnene

Ask Helland Hansen ble den store spilleren i neste sett. Lysluggen storspilte, og var toneangivende da bergenserne flere ganger i løpet av settet gikk opp i trepoengsledelser over finnene. Alt satt for Nyborg.

Det ble et helt annet kampbilde, der Loimu ble jagende etter helt fra begynnelsen av. Det skulle derimot snu helt på tampen: De svartkledde gikk opp i ledelsen for første gang på 20-21, og selv ikke oppofrende forsvarsspill fra Ivar Bakken og Scott Olsens gutter kunne hindre at proffene også vant det 2. settet, 25-21.

Kjempet tappert

Det tredje settet måtte Nyborg dermed vinne for ikke å få et kortest mulig europaeventyr på hjemmebane. Riktignok skal returkamp i Finland uansett spilles, men noe helt spesielt må diskes opp dersom bergenserne skal vinne soleklart i proffenes hule.

Det startet jevnt, men så begynte gjestene å dra fra igjen. Nyborg måtte konstatere en 13-9-ledelse til motstanderen halvveis inn. Servene satt ikke like godt, og marginene i blokk var fraværende. Heldigvis vartet Ørjan Siljander opp med flere inngripener det oset klasse av, og lagene gikk til teknisk timeout på stillingen 15-17.

Og Nyborg holdt tritt, med et publikum som oppildnet dem til siste slutt. Kristian Mjelde Bjelland fikk vippet inn et viktig 20-22-poeng.

Taket i Haukelandshallen kan være en bitter erfaring. Mens Loimu flere ganger reddet seg ved at ballen gikk mellom nedsenkningene i taket, gikk Yngve Sunnfjords mottak opp i den ene høyttaleren, slik at finnene fikk inn 24–21. En smash senere, og kampen var avgjort på 3–0 til bortelaget over Nyborg.