Klar for nytt proffeventyr

Profilen med gliset: Andreas Takvam (22) slik vi ikke er vant til å se ham – på benken. Men smilet er intet nytt, og Fjell-gutten har nettopp signert en ny proffkontrakt i utlandet. Nå bærer turen til idylliske Friedrichshafen i Tyskland. Først venter tre utfordringer på hjemmebane i England, Ungarn og Israel i EM-kvaliken.

Profilen med gliset: Andreas Takvam (22) slik vi ikke er vant til å se ham – på benken. Men smilet er intet nytt, og Fjell-gutten har nettopp signert en ny proffkontrakt i utlandet. Nå bærer turen til idylliske Friedrichshafen i Tyskland. Først venter tre utfordringer på hjemmebane i England, Ungarn og Israel i EM-kvaliken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Takvam (22) får spille uhyre sjeldne landskamper på hjemmebane – og smeller til med nyheter i samme slengen.

DEL

Sotras store volleyballsønn er klar for tyske VfB Friedrichshafen – lokalisert i en svært idyllisk småby med samme navn. Byen ligger ved Bodensjøen, som skiller Tyskland fra Sveits. Etter to sesonger i polske Effector Kielce fikk han nok av både treneren og bunnkampen laget rotet seg inn i denne sesongen.

– Mitt mål er først og fremst og få meg en klubb med en god trener som jeg kan utvikle meg videre under. Jeg savner å vinne; jeg er jo en vinnertype, og må få den mentaliteten inn i skallen igjen. Det blir spennende å se hva som dukker opp, sier han til BA.

Merittert trener

– Eller ... Jeg har jo nettopp skrevet under for en sånn klubb, det er vel bare å innrømme det, ler han – og forteller:

Friedrichshafen trenes av Vital Heynen, en mann det stilles store forventninger til.

– Han er veldig anerkjent, og hatt mye suksess rundt omkring. Han er hovedårsaken til at jeg valgte Friedrichshafen. Jeg ser også frem til en litt mer organisert tilværelse. Jeg tror det blir et bra springbrett for meg videre, sier Takvam, som har signert en ettårskontrakt.

Landskamper i helgen

Men sjefene til den tidligere Nyborg-gutten denne helgen er gamle kjente. Scott Olsen og Ivar Bakken leder landslaget i de første offisielle kampene på norsk jord på mange år. England, Israel og Ungarn er motstandere i den 1. runden i EM-kvalifiseringen. Dersom Norge kommer videre etter helgens kamper i Sotra Arena, venter en ny kvalikrunde.

– Vi føler selv vi bør ta steget, og komme videre. Men det er bra motstand, og Israel er forhåndsfavorittene, mener Fjell-gutten Takvam.

Landslagssjef Olsen håper og tror mannskapet hans er klare for oppgaven.

– Målet er å være med i de større mesterskapene. Dette er første steg, og vi håper mange tar turen for å se på, sier Olsen.

Norge møter England klokken 1800 fredag. Lørdag venter Ungarn, mens Israel er motstander på søndag.

Artikkeltags