Gå til sidens hovedinnhold

– Vi vinner ikke sølv, vi taper gull!

Nyborg – Førde 0–3

Artikkelen er over 5 år gammel

Nyborg tapte sluttspillsfinalen mot Førde.

– Sølvet betyr ingenting. Det er kun gull som betyr noe. Det høres litt flåsete ut, men det er helt forbannet sant, forteller en skuffet Yngve Sunnfjord like etter finaletapet for Førde.

Nyborg var avhengig av seier på lørdag for å få en tredje og avgjørende finalekamp. Men de ble hengende etter gjennom hele kampen, og det var fullt fortjent at Førde vant tre strake sett og kunne motta gullet etter kampen. Nyborg fikk en sølvpokal, men den var det ingen som ønsket seg.

LES OGSÅ: Tapte første finalekamp: – Nå har vi ryggen mot veggen

– Vi vinner ikke sølv i dag, vi taper gull! Et sølv er ingenting. Ingenting! Vi samler ikke på sølv, sier Nyborg-profil Kristian Mjelde Bjelland.

Trener Scott Olsen har samme syn på sølvet som spillerne.

– Vi har bygget opp en kultur i klubben at vi går for gull. Man skal være skuffet for sølv. Det er sånn vi er, sier Olsen.

Tung avslutning

Etter alt å dømme var dette siste kamp for Nyborg før de blir en del av TIF Viking i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Det er ikke trist at byens beste klubb i lagidrett er historie

– Samtidig som jeg ser veldig positivt på det som ser ut til å komme, så er det veldig trist å avslutte på denne måten. Å tape hjemme for Førde i Stemmemyren svir. Men det må vi bruke som motivasjon til neste sesong, sier Sunnfjord.

Trist og sørgelig

Hele klubben var innstilt på å avslutte Nyborg-æraen med nok et gull. I stedet ble det et antiklimaks med et sjeldent tap på hjemmebane.

– Veldig, veldig trist. Det er sørgelig avslutning på noe som har vært veldig bra. Men det er viktig å tenke på alt det gode som vi har utrettet. De siste seks årene har vi hatt et vanvittig bra miljø i alle lagene i klubben. Jeg har aldri sett så stor idrettsglede som det er i Nyborg, sier Mjelde Bjelland.

Kampfakta

Nyborg-Førde 0–3 (24-26, 23-25, 25-27)

- Førde vant finalen 2–0 i kamper.

Sluttspillsfinale volleyball, menn. Stemmemyrshallen. 200 tilskuere.

Nyborg: Yngve Sunnfjord, Kåre H. Morken, Andrej Khanevski, Kristoffer Sundal, Jon Erlend Haukås, Runar Sannarnes, Ørjan Siljander, Kristian M. Bjelland, Sondre Alvheim, Jonas Langlo, Ask H. Hansen, Vetle Hylland.

 

Kommentarer til denne saken