Nå er de tre brødre som skal kjempe om gull

Brødrene Kristian (27), Eirik (16) og Martin Mjelde Bjelland (22) spiller nå alle på elitelaget til TIF Viking i volleyball.

Brødrene Kristian (27), Eirik (16) og Martin Mjelde Bjelland (22) spiller nå alle på elitelaget til TIF Viking i volleyball.

TIF Viking-kaptein Kristian Bjelland (27) har spilt på elitelaget i en årrekke. Nå har han fått to brødre med seg på laget.

DEL

Kristian Mjelde Bjelland (27) har spilt hele 13 sesonger for TIF Vikings volleyballag i eliteserien. For tre sesonger siden ble broren Martin (22) tatt opp på laget, og i forrige uke kunne også yngstemann (på to meter) Eirik (16) ta steget opp sammen med storebrødrene sine.

– Det er kjempegøy å spille sammen. Det er noe jeg alltid har drømt om, forteller Eirik.

– Nei, det er løgn. Du var så lei av å være med oss i hallen at du skulle begynne med golf, skyter Martin inn og ler.

En hel volleyballfamilie

Men det har alltid vært volleyball for alle tre, og det er langt ifra tilfeldig. Både mor og far spilte volleyball da guttene var små og er fremdeles aktive i klubben. Med besteforeldre på tribunen, er de en komplett volleyballfamilie.

– Jeg var vel bare et par uker gammel da jeg ble tatt med inn i hallen her for første gang, smiler Kristian.

De yngre brødrene har sett opp til Kristian og tatt stegene for å komme seg på hans nivå.

– Jeg har stor tro på brødrene mine, og de fikk jo lov til å begynne mye tidligere enn meg, forteller Kristian, og legger til:

– Jeg føler meg gammel når de begynner å spille her, ler han.

Går for gull i sluttspillet

Fem økter i uken, borteturer og familiemiddager til tross – brødrene går ikke lei av hverandre.

– Nei, det er bare gøy! mener Martin.

– Vi har et stort konkurranseinstinkt og kan være tøffe med hverandre, men samtidig står vi sammen og støtter hverandre, forteller Kristian.

Lørdag var alle brødrene på banen samtidig da Viking slo Askim 3–0 i årets siste hjemmekamp i grunnserien. To bortekamper venter før sluttspillet setter i gang.

– I fjor vant vi tre titler, men i år har vi foreløpig ingen. Målet er derfor å vinne sluttspillet, forteller Eirik.

TIF Viking ligger på en foreløpig 2.- plass. For å beholde den bør de vinne sine to neste kamper. De tre beste i serien kvalifiserer seg direkte til sluttspillet.

– Vi er ambisiøse, men vi er nødt til å sette oss noen hårete mål. Ellers hadde jeg ikke giddet å holde på med dette her mer, ler Kristian.

Artikkeltags