Nå er ikke Viking Norges beste

Ivar Bakken måtte tåle nok et tap for Koll lørdag, i cupen. TIF Viking har også tapt to ganger for Koll i serien. Foto: Kristian Helle

Ivar Bakken måtte tåle nok et tap for Koll lørdag, i cupen. TIF Viking har også tapt to ganger for Koll i serien. Foto: Kristian Helle

Artikkelen er over 1 år gammel

Viking, tidligere Nyborg, har vært dominerende på herresiden i norsk volleyball i årevis. Nå får de bank av Koll både i serie og cup!

DEL

Lørdag kom Oslo-laget Koll til Bergen og vant 3-0 i den første kvartfinalen mot TIF Viking, som spilles som dobbeltoppgjør. Det betyr at Viking må vinne 3-0 eller 3-1 i returkampen i hovedstaden neste helg, om det skal bli et avgjørende sett om avansement.

Og ikke nok med det: Koll har allerede slått ellers så suverene Viking to ganger i serien i år, og leder med fire poeng på Ivar Bakkens mannskap.

Må ha hjelp for gull

– I serien er vi nødt til å ha hjelp for å kunne ta dem igjen nå. Vi må vinne alle våre kamper, og så må andre lag slå Koll et par ganger om vi skal fravriste dem gullet, sier Bakken.

I NM-kvartfinalen i Stemmemyrshallen lørdag fikk han se laget sitt spille seg til gode sjanser ved nettet, men gang på gang avslutte for dårlig mot et meget godt Koll-forsvar.

– Der har du også hovedgrunnen til at Koll har slått seg opp i toppen av norsk volleyball i høst: Et strålende forsvarsspill, sier Bakken til BA.

Saken fortsetter under bildet

Slik er vi vant med å se Kristian Morken Bjelland og Viking, jublende. Men i høst har Viking blitt detroniset av Koll i norsk herrevolleyball.

Slik er vi vant med å se Kristian Morken Bjelland og Viking, jublende. Men i høst har Viking blitt detroniset av Koll i norsk herrevolleyball. Foto:

– De har fått ny trener, Bendik Huus, som åpenbart har prioritert forsvaret. De er rett og slett veldig gode på å fiske opp baller som vi trodde var på vei mot poeng. Vi så det igjen og igjen i denne kampen, at de tok baller vi trodde var på vei i parketten, sier han.

– Det skulle tatt seg ut!

Trenerlegenden er slett ikke fornøyd med eget lag etter 0-3 i egen hall, men han er raus nok til å hylle motstanderen.

– Ja, jeg synes det er kjekt at andre lag hever seg og gir oss skikkelig konkurranse. Akkurat nå er det ingen tvil om at Koll er Norges beste lag, og vi må bare skjerpe oss. Ut fra denne kampen er det ikke minst angrepet vårt som må avslutte bedre, men også i forsvarsspillet må vi opp et hakk om vi skal ha noen sjans neste helg, sier han.

– Går det ikke i cupen, spørs det nå om det ikke er sluttspillet vi må satse på for å ta en pokal denne sesongen. Og det skulle jo tatt seg ut om vi skulle gått en sesong uten, ler Bakken, vel vitende om at klubben vant alle turneringer i Norge, pluss nordisk mesterskap, sist sesong!

Også Vikings damer tapte. Mot Førde ble det 0-3 i første kvartfinale i cupen lørdag.

Artikkeltags