Mandag morgen reiste Viking-laget til Russland, hvor de på torsdag møter det russiske storlaget Fakel Novy Urengoy i kvartfinalen i Challenge Cup. Men Viking-trener Scott Olsen var ikke med på flyet. Han har nemlig kanadisk statsborgerskap, noe som gjorde det mer innviklet å få visum til Russland.

– Det er mer problematisk enn for de norske. Men grunnen til det vet jeg ikke, sier Olsen.

Lenge var det usikkert om han i det hele tatt ville få visum og kunne reise på kampen, men tirsdag fikk Viking-treneren beskjed om at alle papirene er i orden. Onsdag morgen setter han seg på flyet til Oslo. Han skal hente passet sitt på Gardermoen, før reisen går videre til Russland.

– Føler du deg 100 prosent trygg på at alt går som det skal nå?

– Vet du hva? Jeg tør ikke å tro det før jeg har passet i hendene. Såpass har denne prosessen vært. Det er et par stykker i klubben som har stått på og jobbet med dette. Det har vært litt av en hodepine, sier Olsen.

De har blant annet koblet inn det europeiske volleyballforbundet (CEV) og den russiske volleyballpresidenten i prosessen med å ordne visum.

– Det har vært mye styr. Jeg synes det er litt unødvendig styr når det er snakk om idrett. Det burde være lettere med slike ting, mener Olsen.

BA har tidligere skrevet at Randaberg spilte kvartfinale i europacupen for over 20 år siden. Det er beklageligvis feil. Viking er det første norske herrelaget som noen gang har kommet til kvartfinale i en europacup. Første kamp spilles altså i Russland førstkommende torsdag. Returoppgjøret spilles i Bergen 28. februar.