Gå til sidens hovedinnhold

Svak Europacup-kamp av Viking

Artikkelen er over 4 år gammel

Viking tapte 0-3 i første kamp mot det greske laget Foinikas SYROS i Europacupens 16-delsfinale.

TIF Viking spilte første kamp i 16-delsfinalen i CEV Challenge Cup onsdag kveld. Det endte med 0-3-tap hjemme mot det greske laget Foinikas SYROS.

– Prestasjonen i dag er langt under pari. Vi er kollektivt ikke «på» i dag. Vi diskuterte i garderoben om vi er sliten eller hva det er, men vi er egentlig ikke det. Men vi kommer ikke til et modus hvor vi er på vårt beste mentalt og spillemessig, sier trener Jon Eirik Liseth.

Han mener Viking gjorde grekerne bedre enn de egentlig er, ved å la dem komme til unødvendig gode situasjoner. Viking var litt usikre på hvilket lag de kom til å møte, blant annet fordi de nylig byttet trener.

– De var egentlig som ventet nivåmessig. Men vi overså hvor mye de brukte han ene bulgareren. Vi forsøkte å justere underveis, men de var bedre enn oss i dag, sier Liseth.

Viking står dermed overfor en tøff oppgave i returoppgjøret, som spilles i Hellas om to uker. Der må Viking vinne 3–0 eller 3-1, samt vinne et golden set for å gå videre til neste runde.

– Det som er betryggende er at vi ikke taper for et bedre lag. Vi vet vi har mye mer inne. Med en god kamp og fullt lag skal vi ha gode muligheter når vi reiser ned der, mener Liseth.

Viking gikk helt til kvartfinalen i turneringen forrige sesong.

Kampfakta

Viking-Foinikas 0-3 (15-25, 22-25, 19-25)

16-delsfinale CEV Challenge Cup. Haukelandshallen.

Returkampen spilles onsdag 20. desember i Hellas.

 

Kommentarer til denne saken