Takket av med bittert tap

Yngve Sundfjord (i hvitt) har vunnet 15 titler og spilt 301 kamper for TIF Viking. Nå er det slutt.

Yngve Sundfjord (i hvitt) har vunnet 15 titler og spilt 301 kamper for TIF Viking. Nå er det slutt. Foto:

Semifinalen i sluttspillet mellom volleyball-storhetene TIF VIking og Førde ble en ellevill thriller.

DEL

I Førde vant TIF Viking etter en sterk snuoperasjon. I returoppgjøret hjemme i Stemmemyrshallen lørdag ville seier bety finaleplass i sluttspillet.

Da bergenserne vant det tredje settet og tok ledelsen 2-1, så det veldig lyst ut. I det fjerde settet vant gjestene med ti poeng, før Viking startet det femte settet veldig lovende.

Men de misbrukte tre matchballer, og førdianerne knep en 18–16-seier.

Dette var det siste ordniære settet og det sto dermed 5–5 i sett etter to kamper. Dermed måtte lagene ut i et siste «golden set» for å avgjøre hvem som skulle til finalen.

– Tidenes tetteste

Førde behersket nervedramaet best, og dro i land en 17-15-seier.

– Dette må jo ha vært en av tidenes tetteste kamper, og det hele varte i tre timer. Det er surt å tape når vi er så utrolig nære, sier TIF Vikings assistenttrener, Eivind Pettersen.

På mange måter ble det hele en reprise på fjorårets sluttspillfinale mellom lagene. Da var det TIF Viking som dro det i land etter et siste og avgjørende sett.

Dårligste serieinnsats på 15 år

Tapet betyr at sesongen er over for bergenserne. Etter at TIF Viking vant alt på norsk jord i fjor, ble det ingen trofeer i år.

– Mens det var litt stang inn i fjor, har det vært litt stang ut i år. Dette er første gang på 15 år at vi ikke kommer på en av de to øverste plassene i serien. Og på de 15 årene har vi tatt 17 titler, påpeker Pettersen.

Tapet markerte også karriereslutt for kaptein Yngve Sundfjord og Jon Erlend Haukås. Flere kan følge etter. Trener Ivar Bakken har tidligere sagt at klubben kan bruke tid på å bygge seg opp igjen til Norges desidert beste lag.

– Vi jobber med noen nye spillere, og vi har mange unge lovende spiller på vei opp. Fremtiden ser bra ut, mener Pettersen.

Artikkeltags