Viking fortsetter å plage rivalen

 Trener Ivar Bakken og assistenttrener Eivind André Pettersen fikk se TIF Viking vinne 3–2 over Førde på bortebane i CEV Cup.

Trener Ivar Bakken og assistenttrener Eivind André Pettersen fikk se TIF Viking vinne 3–2 over Førde på bortebane i CEV Cup.

Artikkelen er over 1 år gammel

TIF Viking slo rivalen Førde ut av fire turneringer forrige sesong. Nå er de godt på vei til å starte årets sesong på samme måte.

DEL

– Det er veldig godt. Utrolig deilig, sier Vikings assistenttrener Eivind André Pettersen om TIF Vikings overtak på rivalene fra Førde.

De to lagene har vært i norgestoppen i en årrekke. Det har ført til mange heftige oppgjør og en solid dose rivalisering mellom de to klubbene. Derfor smakte det ekstra godt da TIF Viking slo ut nettopp Førde fra både nordisk mesterskap, europacupen, NM og sluttspillet forrige sesong.

– Vi har et lite psykisk overtak. Det er viktig, sier Pettersen.

Vant 3–2 på bortebane

Onsdag kveld møttes de to lagene i 16-delsfinalen i CEV Cup, nest øverste nivå i europacupen. TIF Viking vant 3–2 i en jevnspilt kamp i Førdehuset.

– Vi har fortsatt et bra overtak på Førde i viktige kamper, sier Pettersen, som trekker frem Kristian Morken Bjelland og Ørjan Siljander som gode spillere for Viking.

– Totalt sett synes jeg vi gjør mye bra. De gikk hardt ut fra start, og vi havnet litt bakpå i starten av 1. sett, men derfra og ut synes jeg vi spiller veldig bra. Vi bør være fornøyde med det vi leverer i dag, sier Siljander.

Tror på avansement

Returoppgjøret spilles i Sotra Arena 5. desember. Viking-leiren mener de har gode muligheter for å gå videre til neste runde.

– Når vi klarer å spille på vårt beste, så føler jeg egentlig at vi er noen hakk over dem. Det handler om å holde konsentrasjonen oppe hele veien, og ikke slippe oss nedpå, sier Siljander.

– Det er utrolig stor forskjell på å vinne eller tape 3–2. Førde vet at de må vinne, og de må slå oss mye i returkampen, sier Pettersen.

Laget har ikke satt en konkret målsetting for deltakelsen i CEV Cup.

– Vi tar en kamp av gangen. Vi har budsjettert med å gå videre, så målet er å komme til 8-delsfinalen, sier Pettersen.

Kampfakta

Førde – TIF Viking 2–3

(25-19, 20-25, 25-23, 17-25, 13-15)

16-delsfinale i CEV Cup, volleyball menn. Returkampen spilles 5.12.

Artikkeltags