BA skrev torsdag at trenerlegenden i Nyborg volleyball manglet et kurs som gjorde at han ikke hadde lov til å lede laget sitt i eliteserien. Det samme gjaldt hans trenerkollega både i Nyborg og på landslaget, Scott Olsen.

Nå tar volleyballpresident Svein-Gunnar Bondevik selv saken i egne hender, og garanterer at dette ikke kommer til å skje. Enten trenerduoen har rukket å ta kurset før seriestart eller ikke.

– Skal styre Ivar med hårene

– En skal ikke se bort fra reglene, men utøvelsen av den kan ikke være helt blind. Selvsagt skal en legende og æresmedlem i volleyballforbundet, som Ivar Bakken er, få lede laget sitt fra benken, sier han til BA.

– Vi skal stryke Ivar med hårene så lenge han har lyst til å være med å bidra. I hvert fall de hårene han har igjen, smiler volleyballpresidenten.

Han understreker samtidig at de nye kompetansekravene er svært viktig for idretten i fremtid.

Ønsker å øke kompetansen

– Ønsket er at vi skal bygge idretten tilbake den storhetstiden den hadde på 1980-tallet, og da er trenernes kompetanse viktig i dette arbeidet.  Den kompetansen må vi ha i bunn for å skape vekst, og volleyball er ikke den eneste sporten i Norge som ser dette, slår Bondevik fast.

Nå har aldri Ivar Bakken og Scott Olsen sagt at de er imot det aktuelle trenerkurset, men at de har blitt arrarangert på tidspunkt der han rett og slett har vært opptatt.

– Ivar har alltid vært på jakt etter å utvikle seg, og sånn sett er dette midt i blinken for ham. Uansett om han rekker å ta det før eller etter seriestart, så står han på benken til Nyborg i seriestarten mot Koll, sier volleyballpresidenten.