Andreas Takvam og Runar Sannarnes har satt sitt preg på Nyborg i innendørs volleyball den siste tiden. Om sommeren spiller de to sandvolleyball sammen.

For to år siden tok de en sterk sølvmedalje i U19-VM. I år spilte de to U21-VM i Kroatia. Der ble det femteplass på de to bergenserne. Nå må de snart ta valget om de vil satse alt på sand eller parkett.

– Det er klart det gir mersmak med sandvolleyball når vi gjør det bra, men vi får se hva som skjer. Kanskje en av oss velger sand, mens den andre vil spille inne, sier Runar Sannarnes til BA.no.

OL ER VIKTIG

Norges landslag i volleyball er dominert av spillere fra Nyborg, men er langt unna å kvalifisere seg til et fremtidig OL.

Norge har likevel sterke tradisjoner på toppnivå i sanden. Det lokker ekstra for to unge bergensere.

– OL er vel det mesterskapet vi idrettsutøvere i Norge setter høyest. Selvfølgelig ville det vært spennende, sier Sannarnes.

MOTOREN SLO SEG AV

Takvam og Sannarnes kom seg til VM etter å ha spilt to kvalifiseringskamper. I gruppespillet endte guttene som nummer to i puljen, og de tok seg videre til kvartfinalen. Der ble det stopp mot et godt russisk lag.

– Vi var ganske nærme for vi spilte bra i første setet, men så slo vi av motoren. Det var ikke bra, forteller Sannarnes.

Senere i sommer skal guttene kjempe om en seier i U22-EM.

– Målet er å komme topp ti.