Sportskjeden Gresvig begjærer seg konkurs

G-Max-butikken i Åsane er en av 95 egeneide butikker som er rammet av konkursen i Gresvig Retail Group.

G-Max-butikken i Åsane er en av 95 egeneide butikker som er rammet av konkursen i Gresvig Retail Group. Foto:

Styret i Gresvig Retail Group AS har i dag begjært selskapet konkurs. Totalt åtte G-Sport- og Intersport-butikker i bergensområdet er rammet.

DEL

– Folk er lei seg og triste. Det blir et sjokk uansett, selv om man har vært ærlig om situasjonen og hva som mål til, men jeg opplever at det tas med fatning og en holdning om at vi skal gjøre det vi kan for å bidra til å legge grunnlag for videre drift, sier daglig leder Lars Kristian Lindberg i sportskonsernet Gresvig til DN.

I en årrekke har Gresvig-konsernet drevet sportsbutikker under to kjeder: G-Sport/G-Max og Intersport.

Totalt består konsernet av i underkant av 95 egeneide butikker med cirka 2.200 medarbeidere. I fjor hadde selskapet en omsetning på 3,2 milliarder kroner og et driftsresultat på minus 250 millioner kroner, ifølge DN.

Holder åpent som vanlig

Konkursbegjæringen er innlevert ved Heggen og Frøland tingrett, og vil omfatte alle egeneide butikker, opplyser selskapet i en pressemelding.

Bostyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma sier en avtale som sikrer normal drift, allerede er på plass, og at alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre.

– Vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpning, sier Wiker.

Åtte av ti lokale butikker berørte

I Bergen og omegn er følgende butikker rammet av konkursen, ifølge regionledelsen:

Sartor Storsenter (G-Sport), Vestkanten (G-Sport), Laguneparken (G-Sport), Oasen (G-Sport), Bergen Storsenter (G-Sport), Åsane (G-Max), Nesttun (Intersport) og Frekhaug (Intersport).

100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen. Det gjelder blant annet Intersport-butikkene på Laksevåg og Kleppestø.

– Ikke overrasket

Siden de ansatte hos G-Sport i Åsane henviste til ledelsen sentralt for kommentarer, tok BA i stedet en kort prat med en av kundene.

– Jeg har lest litt tidligere at det er små marginer i denne bransjen, så jeg er ikke overrasket, sier Tom-Erik Sagstad om konkursen.

Han er generelt fornøyd med prisnivået og utvalget på sportsutstyr, og tviler på at konkursen vil endre særlig på det.

G-Max i Åsane holdt åpent mandag morgen. Tom-Erik Sagstad tok turen innom og handlet t-skjorter på salg.

G-Max i Åsane holdt åpent mandag morgen. Tom-Erik Sagstad tok turen innom og handlet t-skjorter på salg. Foto:

– Altfor stort hull i skroget

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg har tro på at det er mulig å finne interessenter for videre drift.

– Vi har den siste tiden gjort grunnleggende endringer i selskapet, blant annet ved å beslutte å samle oss bak ett navn, Intersport. Vi har også ryddet kraftig i varelageret og styrket samspillet mellom netthandel og fysiske butikker. Samtidig har vi en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget, uttaler Lindberg i pressemeldingen.

Lindberg tiltrådte som administrerende direktør for ett år siden.

– Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på.

– Vi har god dialog med banken, som har uttrykt vilje til å bidra til drift i en fase slik at bostyrer kan få kartlagt mulige interessenter og vurdert grunnlag for videre drift, kommenterer Lindberg videre.

Gresvig-konsernet hadde ved forrige måling en markedsandel på like i underkant av 30 prosent blant sportskjedene, ifølge Norsk Sportsbransjeforening.

– Dette er den mest dramatiske dagen i norsk sportsbransje noensinne, sier sjef Trond Evald Hansen i Norsk Sportsbransjeforening til E24.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken