(Nettavisen)

Brann har i årevis vært blant de dårligste lagene i Eliteserien på kunstgress. Den trenden har fortsatt etter opprykket denne sesongen.

Her kan du spille på at Brann vinner mot Sarpsborg 08. Sjekk oddsen!

Brann har spilt fem kamper denne sesongen. Tre på naturgress og to på kunstgress, men de har ennå ikke vunnet på kunstgress. De tapte 0-2 mot Odd på Skagerak Arena, og de spilte 2-2 mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Dermed har Brann spilt 18 kamper på rad på kunstgress uten å vinne

Sist bergenserne tok tre poeng på et kunstgress i Eliteserien var 10. august 2020. Da vant Brann 2-1 mot Molde på Aker Stadion.

Faktum er at Brann kun har vunnet elleve av de siste 54 kampene de har spilt på kunstgress, altså 20 prosent av kampene.

Lørdag skal Brann til Sarpsborg stadion, hvor har det vært kunstgress siden 2009. Nå tror vi endelig bergenserne kan kvitte seg med kunstgress-spøkelset. Brann er nemlig ubeseiret i de siste åtte Eliteserie-kampene mot særpingene, og de står med med 2-3-0 på de fem siste kampene i Østfold-byen.

Sarpsborg 08 - Brann

Odds: Brann vinner - 1,87 i odds

Kampstart lørdag 13. mai kl. 17.00

Spillestopp kl 16.59

Sarpsborg Stadion

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 1,87 i odds

Tirsdag kveld hadde Sarpsborg 08 solgt over 4.500 billetter til kampen mot Brann. Dermed ligger det an til rundt 6.000 tilskuere og ny publikumsfest i Østfold-byen lørdag.

Sarpsborg 08 er ubeseiret i de tre første bortekampene denne sesongen, men østfoldingene står uten seier og uten scoringer på hjemmebane så langt.

De tapte 0-2 mot Bodø/Glimt i serieåpningen og spilte 0-0 mot Odd i den siste kampen hjemme på Sarpsborg Stadion.

De har faktisk kun scoret tre mål på de fem første kampene. Kun bunnlaget Aalesund har scoret færre mål enn dem denne sesongen, men ut fra statistikken kan det se ut til at de har fått litt dårlig betalt. Det er bare Viking, Bodø/Glimt og Molde som har flere avslutninger på mål enn Sarpsborg i Eliteserien

Trener Stefan Billborn vil at Sarpsborg skal spille seg ut. Det er også tydelig å lese ut av statistikken, da det er ingen lag i Eliteserien som har færre langpasninger enn sarpingene. Mot et Brann-lag som står høyt og har et intenst press, kan Sarpsborg få problemer.

Thomassen og førstekeeper Kristiansen er usikre til lørdagens match.

Brann dominerte totalt mot Sandefjord sist, men de klarte ikke å få ballen i mål, og selv om de hadde fortjent å vinne måtte de ta til takke med ett poeng etter at oppgjøret endte 0-0.

Med 3-2-1 på de seks første seriekampene har Brann fått en god start på comebacket i Eliteserien. De ligger på andreplass på tabellen. Ikke nok med det. De nyopprykkede bergenserne er også klar for cupfinalen neste helg mot Lillestrøm.

Aune Heggebø sliter med en leggskade og blir trolig ikke med til Sarpsborg. Eirik Horneland må fortsatt klare seg uten Thore Pedersen, Niklas Castro, Ulrik Mathisen. I tillegg blir heller ikke Marius Trengereid med til Østfold.

En som trener for fullt er David Møller Wolfe. AZ Alkmaar og Brann forhandler fortsatt om en overgang for Branns venstreback.

Brann har spilt ni kamper mot Sarpsborg 08 på bortebane, men de har kun vunnet tre ganger i Sarpsborg. Vi tror seier nummer fire kommer lørdag. Vårt utvalgte spill på denne kampen er at Brann vinner til 1,87 i odds.

For dem som er villig til å ta litt større risiko, er det et annet spill som peker seg ut når vi har gjort et dypdykk i statistikken.

Sjelden målrike kamper

Det er ikke første gang Sarpsborg står uten seier etter de to første hjemmekampene i Eliteserien. Det har faktisk skjedd de tre siste sesongene. To av de tre gangene har de møtt Brann i den tredje serierunden. I 2021 spilte lagene 0-0 og i 2020 vant Brann 1-0.

Kampene mellom Brann og Sarpsborg er sjelden målrike.

I de 13 siste kampene mellom lagene har det vært scoret under 3,5 mål, og det er heller ingen ting som tyder på at lørdagens kamp skal bli en målfest. Det har vært scoret 2,2 mål i snitt per kamp i de 13 siste møtene mellom disse to lagene. Etter at Sarpsborg rykket opp til Eliteserien i 2011 har Brann og Sarpsborg møttes 17 ganger, kun tre ganger har det vært scoret over 3,5 mål i kampen mellom dem.

En liten kuriositet: Sarpsborg 08 har kun scoret syv ganger mot Brann i de ti siste seriekampene. Målene har vært scoret av syv forskjellige spillere, og ingen av dem spiller for særpingene lenger.

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 3,05 i odds