(Nettavisen)

Brann blir torsdag det fjerde norske laget som møter AZ Alkmaar på bortebane i europacupene.

AZ har vunnet de tre første kampene etter 90 minutter.

2,75 i odds på dette spillet mellom AZ Alkmaar og Brann

De slo Start 1-0 i Nederland i Uefa-cupen i 1981. Nesten 30 år senere, i 2011, vant AZ Alkmaar 6-0 mot Aalesund og i mars i fjor ble det 2-1-seier mot Bodø/Glimt.

Vi tror et formsterkt Brann-lag kan bryte den norske tapsrekken.

AZ Alkmaar - Brann

Odds: Handikap 3-veis 0:1 - 2,75 i odds

Kampstart torsdag 24. august kl. 20.45

Spillestopp kl 20.44

AFAS stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på VG+

Vi tror Brann vinner eller spiller uavgjort mot AZ. Det kan du spille på her til 2,75 i odds

Brann tok seg altså videre til playoff i Conference League etter 3-1 på Stadion torsdag, og 4-3 sammenlagt over FC Arouca fra Portugal.

Felix Horn Myhre sørget for en drømmestart da han satte inn 1-0 i torsdagens kamp, senere økte Fredrik Pallesen Knudsen til 2-0, og rett før pause sendte Bård Finne Stadion til himmelen med 3–0. Etter hvilen ble det spennende med en tidlig redusering fra Arouca. Men Brann holdt unna, og tok seg videre i Europa.

Brann møter AZ Alkmaar og David Møller Wolfe i playoff-kampene. De spiller på bortebane torsdag og hjemme på Staddaen neste torsdag.

Brann trives i Nederland

Brann ladet opp til playoff-kampen med å slå Aalesund hele 5-1 i Bergen. Dermed har Eirik Hornelands lag vunnet de to siste kampene, men begge ble spilt på hjemmebane.

Nå skal de utenfor landegrensene.

Resultatene på bortebane i Europa de siste 15 år har vært nedslående for Brann. Bergenserne står uten seier i åtte av de ni siste bortekampene i europacupene, og de har tapt syv av de siste åtte kampene.

Brann har spilt seks kamper mot nederlandske lag, men de har kun vunnet én gang. Seieren kom mot PSV hjemme på Brann Stadion.

Tallene på bortebane er brukbare.

Brann har spilt tre bortekamper mot lag fra Nederland, men de har kun tapt én av de tre kampene. Bergenserne tapte 0-2 mot Twente i cupvinnercupen i 1977, og de har spilt uavgjort mot NEC Nijmegen (1-1) og PSV (2-2) i de to siste kampene.

Nykommer aktuell fra start

Selv om AZ har holdt nullen i de fire siste kvalikkampene til Europa Conference League, har de sluppet inn mål i 22 av de siste 25 hjemmekampene i den nederlandske Æresdivisjonen. Det betyr at det skal være muligheter for Brann å score mot dem.

Det er flere grunner til å tro på norsk suksess.

AZ-kaptein Jordy Clasie er trolig ute i det første oppgjøret mot Brann. Han sliter med en skade. Clasie var med i sesongpremieren mot Go Ahead Eagles, men var ikke med mot RKC Waalwijk sist søndag.

AZs svenske Jesper Karlsson ryktes å være på vei til italienske Bologna. Han blir trolig heller ikke å se i dobbeltoppgjøret mot Brann.

Brann på sin side er forsterket før bortekampen på AFAS stadium.

Joachim Soltvedt har signert på en Brann-kontrakt ut 2026. Bergenseren, som kommer til Brann fra Sarpsborg 08, kan gå rett inn på laget mot AZ Alkmaar torsdag.

Japhet Sery Larsen blir trolig med til Nederland, men den danske midtstopperen er ikke klar for å starte torsdag. Jonas Torsvik, som har slitt med en hofteskade, var med på trening tirsdag, men torsdagens kamp kommer for tidlig for 18-åringen. Ole Didrik Blomberg (lyske), Magnus Warming (hamstring) og Niklas Jensen Wassberg (hamstring) var ikke til stede på treningen.

Etter en periode med variable resultater virker det som Brann er på rett vei. Bergenserne har vært svake på bortebane i Europa, men det de viste i andreomgang mot Arouca i Portugal var oppløftende. AZ er antakeligvis et bedre lag enn portugiserne, men det er ikke umulig å score på dem.

Kun én gang siden 2007 har Brann unngått tap på bortebane i Europa. Vi tror Brann kan klare det i Nederland torsdag kveld.

Vi tror Brann vinner eller spiller uavgjort mot AZ. Det kan du spille på her til 2,75 i odds