(Nettavisen)

Bodø/Glimt har en oppsiktsvekkende god statistikk på hjemmebane i Eliteserien. Siden oktober 2018 har Kjetil Knutsens lag vunnet 44 av 63 kamper på Aspmyra i Eliteserien.

Her kan du spille på at Brann slår Bodø/Glimt. Lever kupongen her

Fasiten viser at 16 kamper har endt uavgjort, og bodøværingene har kun tapt tre ganger foran egne fans.

To av tapene har kommet mot Molde, og det siste tapet kom mot Brann tilbake i 2019.

Vi tror Brann kan vinne i Bodø igjen.

Bodø/Glimt - Brann

Odds: Brann vinner - 4,10 i odds

Kampstart lørdag 29. april kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Aspmyra

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1, TV2 Play

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 4,10 i odds

Toppkamp i Eliteserien mellom lag nummer én og to på tabellen. Bodø/Glimt er naturlig favoritter i denne matchen, men de overbeviste ikke i cupkampen mot Lillestrøm på onsdag.

Et heltent Lillestrøm-lag skapte tidlig trøbbel for seiersvante Glimt-spillere på Åråsen, og det var slett ikke ufortjent da hjemmelaget satte inn ledelsen bare minuttet før pause. Før scoringen var det kanarifuglene som hadde vært det dominerende laget. De skapte flest sjanser, og Bodø/Glimt slet med å få spillet til å sitte på Åråsen-gresset.

I andre omgang trøkket Glimt på for en utligning, men den kom aldri. Dermed må de se cupfinalen på TV.

Lørdag venter Lillestrøms cupfinalemotstander, Brann, på Aspmyra. De har fått en god start på comeback-sesongen i Eliteserien. Bergenserne ligger på andreplass på tabellen med seks poeng.

Dette blir ingen enkel kamp for Glimt, selv om nordlendingene har vunnet de tre første seriekampene og har 9-0 i målforskjell.

Brann har vært klare på at de skal spille den samme fotballen de spilte i fjor. Det har de også vist i de første kampene.

Bergenserne har tatt med seg flyten fra Obos-ligaen i fjor inn i både oppkjøring, ligaen og cup. De har kun tapt én kamp i 2023. Brann har vunnet hjemme mot FK Haugesund (3-0) og Vålerenga (3-1). Det eneste tapet kom borte mot Odd. Eirik Hornelands lag var det beste laget spillemessig i Skien, og de skapte også de fleste sjansene, men det var telemarkingene som hadde de største mulighetene, og de tok også best vare på dem.

Brann slo Stabæk 2-0 i midtuken og tok seg til klubbens første cupfinale på tolv år. Det kan gi Glimt en fordel. For det koker i Bergen, og både Eirik Horneland og spillerne vet at de må glemme cupfinalen og nullstille før de tråkker ut på Aspmyra. Det tror vi de klarer.

Brann har kun tapt én av de siste fem kampene på Aspmyra, men da tapte de også skikkelig. Bergenserne tapte 0-5 i 2020. De øvrige fire kampene har endt med to seire og to uavgjorte.

Skadetrøbbel hos Glimt

Lørdag møter Brann et Glimt-lag som har hatt store problemer med skader og sykdom den siste halvannen uken. De tre siste treningene før bortekampen mot Aalesund måtte Glimt-trener Kjetil Knutsen nøye seg med 14 og 15 utespillere på feltet, og før semifinalen i cupen mot Lillestrøm var det bare 13 utespillere som gjennomførte fellestreningen i LSK-hallen.

På fredagens trening var flere kjente ansikter på plass igjen, ifølge Avisa Nordland. Blant andre Hugo Vetlesen, som har vært slått ut av sykdom de to siste kampene. Han er en nøkkelspiller for bodøværingene.

Sondre Brunstad Fet, Nino Zugelj, Brede Moe og Brice Wembangomo deltok alle i fredagens økt, men det er usikkert hvor mange av dem som er aktuelle for spill i lørdagens kamp.

Runar Espejord, Gaute Vetti og Ulrik Saltnes var ikke på fredagens trening, mens toppscorer Amahl Pellegrino avsluttet treningen tidlig, uvisst av hvilken årsak.

Hos Brann er situasjonen lysere på skadefronten. De mangler kun tre spillere: Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen. Ingen av dem har vært på banen så langt denne sesongen.

Vi mener Brann har bedre muligheter til å få med seg poeng fra Bodø enn det oddsen tilsier. 1,65 i odds på hjemmeseier blir i laveste laget, synes vi, og vi går for en godt betalt skrell-seier til Brann. Den gir 4,10 i odds.

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 4,10 i odds