(Nettavisen)

Brann har en overlegen statistikk mot Aalesund. De har spilt tolv seriekamper på rad uten å tape mot Aalesund, uansett bane.

2,30 i odds på at Brann vinner på denne måten mot Aalesund

På Brann Stadion har bergenserne kun tapt én av de siste ti kampene mot sunnmøringene, og de står med seier i fem av de seks siste.

Vi tror Brann tar en ny seier søndag.

Brann - Aalesund

Odds: Brann vinner og over 3,5 mål i kampen - 2,30 i odds

Kampstart søndag 20. august klokken 17.00

Spillestopp kl 16.59

Brann Stadion

Slik ser du kampen:

Den vises på TV2 Sport 1 og TV2 Play og Direktesport. Se kampen på Direktesport her

Vi tror at Brann vinner og over 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,30 i odds

Etter en periode med varierende resultater, er Brann stinn av selvtillit etter å ha vunnet mot Arouca i Conference League-kvaliken. De slo portugiserne 3-1 på Brann Stadion torsdag kveld.

Dermed fortsetter Brann storspillet på eget gress. Rødtrøyene er Eliteseriens fjerde beste lag (6-2-1) på hjemmebane. Det er kun Viking som har tatt flere poeng enn dem på hjemmebane så langt denne sesongen, og nettopp siddisene er det eneste laget som har vunnet mot dem på Brann Stadion i år.

Brann har gjort Brann Stadion til et fort.

Her kan du se kampen mellom Brann og Aalesund fra søndag kl. 17.00

De har kun tapt én av de siste 26 hjemmekampene på Staddaen i alle turneringer siden november 2021.

Det er dårlige nyheter for et Aalesund-lag som er det desidert dårligste bortelaget i toppdivisjonen før kampen i Bergen.

Tidligere Brann-trener Lars Arne Nilsen klarte ikke å vinne på bortebane med sunnmøringene. Marius Bøe, som var midlertidig trener i AaFK, klarte det heller ikke.

Og det har gått fra vondt til verre under lagets nye trener Christian Johnsen. Han har ledet Aalesund i to bortekamper. Begge har endt med tap. Målforskjellen viser 2-8.

Aalesund har altså tapt samtlige åtte bortekamper i serien så langt.

De har kun scoret fire ganger på bortebane hittil denne sesongen, og det er ingen lag som har scoret færre bortemål enn sunnmøringene.

Sery Larsen er friskmeldt

Japhet Sery Larsen trente for fullt med laget lørdag og melder seg klar til kampen mot Aalesund. Midtstopperen har slitt med en overbelastning i lysken over en lengre periode og har ikke vært tilgjengelig siden 0-2-tapet hjemme mot Viking i slutten av juli.

En danske som derimot ikke var med lørdag, var Magnus Warming. Millionkjøpet måtte gi seg før pause mot Arouca med noe som lignet en strekk. Eirik Horneland mangler også Blomberg og Torsvik.

Aalesund har hatt litt utfordringer med sykdom denne uken, men dette har ikke vært noe alvorlig. Moctar Diop er ute med en langtidsskade, og trener Christian Johnsen har hentet inn Martin Ramsland fra Sandnes Ulf.

I seks av de syv siste kampene mellom Brann og AaFK har det vært scoret over 3,5 mål. Fortsetter Brann storspillet fra Arouca-kampen, tror vi også at søndagens kamp mellom bergenserne og Aalesund vil bli en underholdende match.

Vi tror at Brann vinner og over 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,30 i odds