(Nettavisen)

Da Brann tapte 1-2 mot Arouca i Portugal i forrige uke, var det det syvende gang siden 1976 at bergenserne tapte den første kampen i et europacupoppgjør på bortebane.

Det så stygt ut for Brann før 8-millionersmannen Magnus Warming kom inn og tente håpet om avansement med reduseringen sin ti minutter før full tid.

Tallene er likevel knallharde i disfavør Brann: De har før torsdagens returkamp mot Arouca i Bergen røket ut av europacupene fem av seks ganger når de har tapt på bortebane i første kampen.

Det skjedde mot Lokomotiv Moskva (2005-2006), Basel (2000-2001), Grasshoppers (1997-1998), Twente (1977-1978) og Queens Park Rangers (1976-1977). Unntaket er kampen mot Cercle Brügge FC (1996-1997). Da tapte bergenserne 2-3 i Belgia, men vant 4-0 på Brann Stadion. Vi tror Brann også kan klare å snu det torsdag.

Her kan du spille på at Brann vinner mot Arouca

Historikken til Arouca på bortebane gir nemlig grunn til håp i Bergen. Portugiserne er et typisk hjemmelag, og de har kun vunnet syv av 34 bortekamper i den hjemlige ligaen de to siste sesongene.

Brann er solide på hjemmebane. De har kun tapt én av de siste 25 hjemmekampene på Brann Stadion.

Det kan bli en thriller på Brann Stadion torsdag.

Brann - Arouca

Odds: Brann vinner - 1,70 i odds

Kampstart torsdag 17. august kl. 19.00

Spillestopp kl 18.59

Brann Stadion

Kampen kan sees på VGTV

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 1,70 i odds

Brann gikk direkte inn i tredje runde av Conference League-kvalifiseringen i sin første europacup-kamp siden 2019, men comebacket ble antakeligvis ikke slik de hadde håpet på.

De fikk det nemlig tøft på bortebane mot portugisiske Arouca.

Etter førsteomgang i Portugal var bergenserne heldige som ikke lå under med mer enn 0-1. Portugiserne spilte seg frem til flere store sjanser, men de klarte ikke utnytte dem.

I annenomgang var bergenserne mye mer med, og det Brann viste i løpet av de siste 45 minuttene gir grunn til optimisme før returkampen på Brann Stadion torsdag. Reduseringen til åttemillionersmannen Magnus Warming gjør at Brann nå har et greit utgangspunkt før torsdagens kamp.

Det er nemlig stor forskjell på 0–2 og 1–2.

Fulle tribuner i Bergen

Mens Brann ladet opp med kampfri helg, serieåpnet Arouca i Portugal søndag. De fikk det tøft i første serierunde hjemme mot Estoril. Kampen viste at det ikke er umulig for Brann å score på det portugisiske laget. Arouca slapp inn tre mål mot Estoril som var et av de svakeste lagene i den portugisiske ligaen sist sesong, men de spilte med kun ti mann på banen i over en omgang.

Det er to vidt forskjellige ting å spille hjemme og borte i europacupene. Brann har laget trøbbel for større klubber enn Arouca hjemme i Bergen. De har blant annet vunnet mot Dinamo Zagreb, PSV og Werder Bremen og Deportivo La Coruna, men det begynner å bli en stund siden. I de to siste hjemmekampene har de tapt mot slovakiske Ružomberok og spilt 2-2 mot irske Shamrock Rovers.

Det taler ikke til Branns fordel at de må jakte avansement i Europa uten Japhet Sery Larsen. Eirik Horneland bekreftet overfor BA at dansken må stå over torsdagens kamp. Sery Larsen mistet det første oppgjøret mot Arouca på grunn av en lyskeskade. Av samme grunn var han heller ikke med i seriekampen mot HamKam.

Brann hadde kampfri i helgen, men den danske midtstopperen har fortsatt ikke klart å bli kvitt problemene og rekker heller ikke returoppgjøret mot Arouca.

Det kommer også positive nyheter fra Brann Stadion. Tirsdag var det solgt over 11.000 billetter til returoppgjøret i 3. kvalifiseringsrunde til Conference League. Det kan bli fullt hus og 14.800 tilskuere på tribunene torsdag.

Da blir det kok på Staddaen.

Arouca skal få merke at de spiller på bortebane.

Brann burde ha gode muligheter til å snu denne matchen. Fine spilleforhold, masse solgte billetter og en revansjesugen Brann-gjeng. Vi går for hjemmeseier til 1,70 i odds.

Dersom du synes oddsen på Brann-seier er kjedelig, så finnes det også et annet interessant spill.

Arouca har vist seg å være et lag som er vanskelig å bryte ned. Det viser statistikken. Det sto nemlig uavgjort til pause i elleve av 17 bortekamper sist sesong.

Ikke nok med det.

I begge de to Europacup-kampene de har spilt på bortebane har stillingen til pause vært 0-0. Oddsen på at det står uavgjort mellom Brann og Arouca etter førsteomgang er 2,10.

Her kan du spille på at det står uavgjort mellom Brann og Arouca etter førsteomgang