(Nettavisen)

Brann har røket ut i 4. runden av cupen fem av de seks siste gangene. Forrige gang Brann klarte å ta seg forbi 4. runden i cupen var tilbake i 2014.

Her kan du spille på liveoddsen på Branns cupkamp mot FK Haugesund

Statistikken mot FK Haugesund gir ingen grunn til optimisme i Bergen.

For FK Haugesund stortrives mellom de syv fjell. De har spilt fire kamper på rad på Brann Stadion uten å tape, og de to siste kampene har de tatt tre poeng.

Brann har faktisk kun vunnet én av de siste seks kampene mot FK Haugesund, uansett hvilke bane de har spilt på. Tallene gir grunn til bekymring før søndagens cupkamp, men prestasjonene i Brann i treningskampene gjør oss trygge på at de bryter den dårlige trenden mot FK Haugesund.

Brann - FK Haugesund

Odds: Brann vinner og under 3,5 mål - 2,50 i odds

Kampstart søndag 12. mars kl. 13.00

Spillestopp kl 12.59

NM 4. runde.

Åsane Arena

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,50 i odds

Branns cupkamp mot FK Haugesund spilles på Åsane Arena. Opprinnelig skulle 4. runde-kampen gå på Stadion førstkommende søndag klokken 17, men på grunn av store snømengder har Brann måtte flytte kampen til kunstgress.

Det er selvsagt ingen fordel for Brann. Nå spiller de hjemmekampen på bortebane.

Brann hadde solgt opp mot 3300 billetter til kampen, før salget ble stoppet tirsdag. Åsane Arena er med andre ord langt på vei allerede utsolgt.

Brann har vist solide takter i oppkjøringen og vant 3-1 over Vålerenga på bortebane i treningskamp for halvannen uke siden. Dermed har bergenserne, som gjør comeback i Eliteserien kommende sesong, fire seirer på fem kamper. Den siste kampen endte 3-3 mot Sarpsborg.

FK Haugesund tar ikke med seg den samme selvtilliten etter treningskampene. Treningsleiren i Spania ble en sportslig nedtur med fortjente tap mot eliteseriekollegaene Tromsø og Lillestrøm.

Reklame: Her kan du kjøpe den nye Brann-trøyen.

Nøkkelspillere ute hos FKH?

Brann må klare seg uten viktige Niklas Castro. Under treningsleiren i Marbella tidligere i år pådro han seg en strekk. Den viste seg å ikke være så alvorlig som fryktet, og kantspilleren var tilbake i spill til treningskampen mot Åsane 25. februar.

På trening den påfølgende uken fikk 27-åringen en ny smell, denne gangen i kneet. Og den sliter han med fremdeles. Han sto over treningskampen mot Vålerenga, og søndagens cupkamp mot FK Haugesund ryker. Brann klarte seg greit uten Castro mot VIF, og vi tror også de kan vinne mot FKH uten norsk-chileneren.

Gjestene fra Haugalandet har også skadeutfordringer. Jostein Grindhaug må muligens klare seg uten Alexander Søderlund og Søren Reese mot Brann, ifølge Haugesunds Avis. Anders Bærtelsen var i tillegg fraværende fra trening torsdag på grunn av sykdom, og det betyr at bergenseren Ulrik Fredriksen kan få sjansen fra start på Åsane Arena.

Hvis Søderlund må stå over mot Brann, vil trolig Martin Samuelsen få sjansen. En annen mulighet for Grindhaug er å bruke Sondre Liseth eller nyankomne Sory Ibrahim Diarra som spiss.

I fem av de seks siste kampene mellom Brann og FK Haugesund har det vært scoret under 3,5 mål, og vi tror også på en jevnspilt kamp på Åsane Arena søndag.

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,50 i odds

Reklame: Her kan du kjøpe den nye Brann-trøyen.