(Nettavisen)

Timer før Brann tar imot Stabæk på Stadion, har Eirik Horneland liten grunn til å være nervøs, dersom historien legges til grunn.

Her kan du spille på at Brann vinner 16. mai-kampen mot Stabæk til 2,10 i odds

Den viser nemlig at Brann kun har tapt én av de siste 17 hjemmekampene på denne datoen. Sist Brann gikk som tapere i 17. mai-toget etter å ha spilt på hjemmebane var i 2014. Da tapte Brann 1-2 mot Bodø/Glimt.

Det er det eneste tapet Brann har hatt på de siste 15 hjemmekampene de har spilt i Eliteserien på 16. mai de siste 20 årene.

Vi tror de tar sin tolvte seier i en 16. mai-kamp på hjemmebane når Stabæk møter opp til kamp på Staddaen tirsdag.

Brann - Stabæk

Odds: Brann vinner og under 3,5 mål - 2,10 i odds

Kampstart tirsdag 16. mai kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Brann Stadion

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium 1

Vi tror Brann vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Det er alltid fullt hus på Brann Stadion på 16. mai, men det har aldri blitt utsolgt så fort som i år. Det er fotballfeber i Bergen, og billettene ble revet vekk i løpet av to og en halv time.

Med 17.000 kokende bergensere på tribunen byr Brann og Bergen opp til fotballfest dagen før nasjonaldagen. Dette er også den siste Brann-kampen før lørdagens cupfinale på Ullevaal Stadion.

Er det en kamp Brann absolutt ikke vil tape, ja, så er det 16. mai-kampen. For det er ingen Brann-spillere som vil gå en kanossagang i Bergens gater i 17. maiprosesjonen.

Både Brann og Stabæk rykket opp til Eliteserien denne sesongen, og står med elleve poeng etter henholdsvis syv og seks åpningskamper.

Stabæk viser god form. De slo Aalesund 1-0 i forrige serierunde, og Lars Bohinens lag er nå ubeseiret i de fire siste kampene.

Brann tapte 1-2 mot Sarpsborg 08 i lørdagens bortekamp. Det var bergenserne 19 kamp på rad i Eliteserien uten seier på kunstgress. På naturgresset hjemme på Brann Stadion har de vært solide.

De har spilt tre hjemmekamper etter comebacket til Eliteserien. Fasiten viser to seire og én uavgjort. Sist sesong var de ubeseiret på eget gress (12-3-0). Brann har nå spilt 19 hjemmekamper på rad uten tap. Forrige hjemmetapet kom mot Molde i november 2021.

Stabæk sliter på 16. mai

Dette er ikke første gang Brann og Stabæk møtes til 16. mai-kamp i Bergen. Det skjedde også i 2016. Den gangen vant bergenserne 1-0. Og den gangen var også Brann nyopprykket.

Og vi tror bæringene går på en ny 16. mai-smell i Bergen tirsdag.

16. mai har ikke vært noen festdag for Stabæk de siste sesongene. De har nemlig tapt tre av de siste fire bortekampene på 16. mai i Eliteserien - uten å score mål. De tapte 0-3 mot Viking i 2019, og de tapte 0-1 mot Vålerenga i 2018.

Og altså 0-1-tapet mot Brann i Bergen i 2016. Sivert Heltne Nilsen ble matchvinner i kampen.

Heltne Nilsen måtte gå av banen etter første omgang mot Sarpsborg 08, men han trente mandag ettermiddag og er friskmeldt til kampen. Eirik Horneland har likevel en lang skadeliste: Niklas Castro, Ulrik Mathisen og Thore Pedersen er alle ute med skader.

Elias Myrlid er hentet tilbake fra lån i Kristiansund. Grunnen til at spissen hentes tilbake er at Aune Heggebø hadde et mindre inngrep i foten på lørdag. Det gjør at han går glipp av 16. mai-kampen, og det er usikkert om Heggebø rekker cupfinalen.

Fredrik Pallesen Knudsen fikk en smell i lørdagens kamp, men midtstopperkjempen er klar for kamp på Stadion tirsdag.

Stabæk-trener Lars Bohinen har nesten alle spillere tilgjengelige. Bare Næss er usikker til kampen mot Brann.

1,28 i odds på Brann-seier blir i laveste laget for oss, så vi går for Brann-seier og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det har vært et vinner spill i de tolv siste kampene mellom Brann og Stabæk. Faktum er at kun én av de 17 siste kampene mellom disse to lagene har inneholdt fire mål eller flere.

I fire av de seks første seriekampene til Stabæk denne sesongen har det vært scoret under fire mål, mens fem av de første syv kampene til Brann har inneholdt under 3,5 mål.

Brann står uten tap i de syv siste hjemmekampene mot Stabæk, men de tre siste kampene i Bergen har endt uavgjort. Gjestene fra Bærum har kun vunnet én av de siste tolv kampene mot Brann i Bergen, og vi tror heller ikke de vinner tirsdagens kamp.

Brann slår tilbake etter to skuffende kamper. De har en sterk 16. mai-statistikk, og de har gjort Brann Stadion til et fort etter at Eirik Horneland kom inn som hovedtrener.

Vi tror Brann vinner og under 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,10 i odds