(Nettavisen)

Forrige gang Brann spilte semifinale i cupen på Nadderud, endte det til slutt med cupgull. Det er snart 19 år siden nå, og det er slett ikke umulig at historien gjentar seg denne sesongen.

Her kan du spille på at Brann vinner mot Stabæk til 2,85 i odds

Brann har spilt seg frem til cupfinalen 15. ganger i historien, i 1923, 1925, 1972, 1976, 1982 og senest i 2004. De har også en tvilsom rekord.

Bergenserne har nemlig tapt hele ni cupfinaler. Sist gang i 2011. Ingen andre lag har gått på like mange nederlag i cupfinalen som Brann.

Stabæk - Brann

Odds: Brann vinner og over 2,5 mål i kampen - 2,85 i odds

Kampstart mandag 24. april kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

NM semifinale

Nadderud

Slik kan du se kampen:

Kampen vises på NRK2

Vi tror at Brann vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,85 i odds

Det ble fest på banen og tribunen da Vålerenga ble sendt hjem til hovedstaden med 1-3-tap lørdag kveld, men nå er det semifinalen mot Stabæk som gjelder.

Det blir utfordrende spilleforhold for Brann på Nadderud onsdag. Stabæks hjemmebane har blitt kritisert og harselert med i sesonginnledningen. En hard vinter har satt sine spor på gressmatten, som i de første kampene har blitt karakterisert som en åker.

Forholdene har neppe blitt bedre etter snøfallet på Østlandet natt til tirsdag, men kampen skal likevel spilles på Nadderud.

Forstå det, den som kan.

Første semifinale siden 2012

Brann er klar for semifinalen for første gang siden høsten 2012 da bergenserne smått sensasjonelt ble slått ut i semifinalen av førstedivisjonenslaget Hødd.

Men årets Brann-utgave er nok mye sterkere. De spiller underholdende fotball. Det er offensive backer, masse bevegelser fremover og enorm intensitet i presspillet.

Brann er store favoritter mot Stabæk. Selv i Bærum. Men det er kanskje ikke så rart. For Brann har en sterk statistikk på Nadderud. De har vunnet fire av de siste fem bortekampene mot bæringene.

Og selv om Branns opprykkskollegaer, som endte 23 poeng bak bergenserne i Obos-ligaen i fjor har klart seg bra i årets cuprunder, hvor de vant 5-0 over Bryne og slo Molde etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen, tror vi de får problemer mot Eirik Hornelands lag.

Brann har fått den beste starten av de to nyopprykkede lagene. De slo FK Haugesund 3-0 i serieåpningen, men høytflyende Brann ble tatt ned på jorden i andre serierunden i Skien.

Bergenserne var det beste laget spillemessig borte mot Odd, og de skapte også de fleste sjansene, men det var bare telemarkingene som klarte å score. Dermed gikk rødtrøyene på et 0-2-tap på Skagerak Arena. De slo brutalt tilbake foran nesten 17.000 tilskuere på Brann Stadion i helgen. Brann var best fra start til slutt mot Vålerenga lørdag og vant fortjent 3-1.

Stabæk har også kommet godt i gang med sesongen. De spilte 0-0 mot Odd hjemme på Nadderud i første kampen, deretter ble det 0-4-tap på Aspmyra mot Bodø/Glimt. Men i helgen vant de 3-0 mot FK Haugesund. Det betyr at de har spilt 180 minutter på hjemmebane uten baklengs. Den statistikken ryker onsdag kveld.

Utsolgt bortefelt på Nadderud

Det blir publikumsfest i Bærum onsdag. Tirsdag var det solgt 4200 billetter. Nadderud har kapasitet på 4938. De 592 billettene til bortefeltet på Nadderud ble revet bort på tre minutter.

Stabæk vant cupfinalen i 1998 da de slo Rosenborg 3–1 i finalen. Laget var også i finalen 2008, men tapte da for Vålerenga. Denne gangen tror vi det blir cupexit i semifinalen. Brann har sett best ut av de to nyopprykkede lagene, og jeg tror de fortsetter oppturen onsdag.

Vi tror på Brann-seier og at det scores tre mål eller flere i kampen. Det finnes gode argumenter for et slikt spill.

To av de tre første kampene til både Brann og Stabæk har nemlig inneholdt over 2,5 mål, og da lagene møttes på Nadderud sist sesong endte kampen 2-1.

Det har også vært scoret tre mål eller flere i ni av de siste ti semifinalene i cupen, men sist Stabæk spilte en semifinale på hjemmebane tapte de 0-1. Det var mot Molde i 2014. Den gangen vant Molde cupfinalen. Kan Brann klare det samme?

Vi tror at Brann vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,85 i odds