(Nettavisen)

Anderlecht-trener Dave Mattheus har uttalt til Bergensavisen at belgierne er underdogs mot Brann, men oddssetterne hos Norsk Tipping er ikke enige.

3,85 i odds på Brann-seier mot Anderlecht i Champions League

De har gjort laget fra Brüssel til favoritter. Oddsen på Anderlecht-seier er fredag ettermiddag 1,72.

Vi synes belgierne er gjort til litt vel store favoritter, og synes 3,85 i odds på Brann-seier er mest fristende.

Anderlecht - Brann

Odds: Brann vinner - 3,85 i odds

Kampstart lørdag 9. september kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Katowice

Kampen kan sees hos VGTV

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Kvalifiseringskampene spilles i den polske byen Katowice. Belgiske Anderlecht vant 5-0 mot Katowice, samme stilling som Brann seiret med over Stara Zagora. Brüssel-laget hadde fem forskjellige målscorere i kampen. Vatafu, Buabadi, De Caigny, Jacobs og Sakina Ouzraoui Diki.

Anderlecht kom på andreplass i hovedserien i den belgiske Superligaen sist sesong, men de vant sluttspillet, fire poeng foran Oud-Heverlee Leuven.

Faktisk har Anderlecht vunnet sluttspillet i ligaen hvert år fra og med 2017-2018-sesongen, det vil si fem år på rad!

Denne sesongen har belgierne startet sesongen med å spille 0-0 borte mot Gent, og i forrige serierunde slo de Mechelen 4-1 på hjemmebane. Etter seieren mot Katowice er belgierne ubeseiret i syv kamper på rad.

Røk ut på straffespark i fjor

Det er et par spillere Brann må passe litt ekstra på i lørdagens kamp. Angriperen Esther Buabadi var nest sist på to mål og scoret ett mål selv mot Katowice, men det var Lore Jacobs som var toppscorer hos Anderlecht i vinnerserien sist sesong. Hun scoret seks mål fra sin midtbaneposisjon. Hun scoret også ti mål i hovedserien forrige sesong.

Anderlecht er garantert et bedre lag enn Stara Zagora. De har også laget trøbbel for norske lag i Champions League tidligere. I 2019 knuste belgierne LSKs Champions League-drøm, da de vant 3-2 mot mot romerikingene, men Anderlecht tapte selv mot kasakhstanske BIIK Kazygurt i 16-delsfinalen.

Også forrige sesong slo belgierne ut et polsk lag i kvaliken. De vant 3-2 mot UKS SMS Łódź i den første kampen, men de tapte mot finske KuPS etter straffespark i den avgjørende matchen.

Vinneren av Anderlecht og Brann kvalikrunden går til play off – et dobbeltoppgjør hvor sammenlagtvinner får en plass i gruppespillet i Champions League. Brann kom seg til playoffen i fjor, men da røk de ut sammenlagt mot svenske FC Rosengård.

Brann har hatt en skuffende start på sesongen i Toppserien. Den regjerende seriemesteren er hektet av i gullkampen. De har tapt seks ligakamper, og med åtte kamper igjen av sesongen ligger de nede på fjerdeplass. Bergenserne er 13 poeng bak serieleder Vålerenga.

Årsaken er enkel; Flere av de viktigste bidragsyterne som var med å sikre seriemesterskapet er borte, blant andre Tuva Hansen (Bayern München), Lisa Naalsund (Manchester United) og Guro Bergsvand (Brighton).

Brann har også hatt problemer med skader på nøkkelspillere. Talentfulle Signe Gaupset og tidligere landslagsspiller Andrine Hegerberg er begge ute resten av sesongen på grunn av skader. Også Sara Ritter og Natasha Anasi-Erlingsson er på skadelisten før Champions League-kvalifiseringen.

Uefa-rankingen for klubblag viser at Anderlecht ligger på 39.-plass, mens Brann befinner seg helt nede på 64.-plass. KuPS, som slo ut Anderlecht sist sesong i Champions League-kvaliken, ligger nede på 84.-plass på rankingen. Det indikerer at forskjellen på belgierne og bergenserne ikke skal være så stor.

Lørdagens kamp blir antakeligvis tett og jevnspilt, men vi tror Brann er undervurdert. 3,85 i odds på Brann-seier må prøves.

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 3,85 i odds