(Nettavisen)

Aasgaard, som ikke fyller 19 år før i mai, har startet på benken i fem av de seks siste kampene. I de to siste kampene har nordmannen blitt sittende på benken hele kampen.

Men unggutten har scoret to mål for Wigan denne sesongen. Den siste scoringen hans kom fire minutter etter at han ble byttet inn i kampen mot Peterborough for en måned siden. Da ga Aasgaard Latics ledelsen med en scoring direkte fra corner, men Wigan var ikke i stand til å holde på ledelsen. The Posh scoret to ganger i løpet av de åtte siste minuttene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Aasgaard startet den påfølgende kampen mot Charlton, men Latics tapte kampen 0-1. Han har spilt 23 kamper for League One-klubben denne sesongen, ni av dem fra start.

- I ferd med å bli en mann

Men vikarmanager Leam Richardson vil matche den norske 18-åringen forsiktig for å unngå at han havner i samme situasjon som Kyle Joseph. Sistnevnte er ute i flere måneder med en ryggskade.

- Dersom vi fortsetter å bruke disse unge spillerne så mye med all denne reisingen etc, vil vi ende opp med å overbelaste dem, sier Richardson til Wigan Today.

I så måte må vi lære av en hendelsen med Kyle, og gjøre slik at vi unngår nye skader. Problemet er bare at man vil bruke spillere som er i form.

Her finner du hele oddsprogrammet.

- Ser du på Thelos historie, så spilte han ikke mye fotball sist sesong. Han har vokst enormt det siste året. Nå er han i ferd med å bli en mann. Det er noe ekstra vi må ta hensyn til i all galskapen.

Scoringen til Aasgaard mot Peterborough var Latics 2500. mål i Football League siden 1978.

- Det er en flott utmerkelse for gutten, mener Richardson.

Det er ventet at nordmannen starter på benken i lørdagens kamp mot Ipswich.

Wigan - Ipswich Town 3,05 - 3,00 - 2,05 U (spillestopp lørdag kl. 15.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Engelsk, League One. Wigan møter en som er godt kjent på DW Stadium lørdag, Paul Cook var Latics-sjef forrige sesong, men dro fra klubben etter nedrykket. Nå er han manager i Ipswich Town.

.Ting har ikke gått bra for Wigan etter at Cook forlot klubben i sommer. De kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk for andre året på rad.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Den svake hjemmeformen til Latics er årsaken til at de befinner seg under nedrykksstreken. De har kun vunnet én av de siste ni kampene på DW Stadium.

Svake på hjemmebane

Det er bare bunnlaget Rochdale som har tatt færre poeng på hjemmebane i League One enn Wigan denne sesongen. De har kun tatt 13 poeng på 17 hjemmekamper før lørdagens kamp.

Gavin Masse, Viv Solomon-Otabor, Kyle Joseph og Tom Pearce er alle på skadelisten. Curtis Tilt var på landslagsoppdrag for Jamaica torsdag, men Wigan håper å ha den viktige midtstopperen tilbake på banen lørdag. Tendayi Darikwa skulle vært på landslagsoppdrag om dagen, men sa nei til å spille Afrikamesterskapet-kvalik for Zimbabwe.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Downes er skadet og ikke aktuell her, mens Sears og Wilson er usikre. I tillegg så er Parrott med det irske landslaget og således ikke aktuell lørdag.

Det har ikke gått så bra for Ipswich etter at Paul Cook tok over som manager for playoffjagende the Tractor Boys. Han har kun vunnet én av fem kamper, og Ipswich har tapt tre kamper på rad på bortebane.

Likevel; Ipswich har en imponerende statistikk i kampene mot Wigan. De er ubeseiret i de syv siste kampene mot Latics, og fem av dem har endt med seier. Vi tror på en tett og jevnspilt kamp lørdag. Ipswich er favoritter, men Wigan trenger poeng for å overleve. Wigan kan ta ett poeng her. Oddsen på U er 3,00.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset