(Nettavisen)

WC slalåm - Soldeu-Grandvalira, Andorra

Søndag 19. mars

Rennet starter kl 10.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på V Sport 1 og Viaplay

En lang verdenscupsesong nærmer seg slutten og det som gjenstår er den store finalen i Soldeu-Grandvalira i Andorra. Søndag er det klart for årets siste renn med slalåm både for kvinner og menn.

Det lille fyrstedømmet ligger på grensen mellom Frankrike og Spania - øst i Pyreneene - og har arrangert verdenscup flere ganger tidligere.

I 2012 kjørte kvinnene slalåm og storslalåm, mens i 2016 var det super G som sto på programmet.

Verdenscupfinalen for både kvinner og menn gikk her i 2019, og da var Kjetil Jansrud eneste nordmann på pallen. Han sikret seg andreplassen i utfor bak Dominik Paris. Paris vant forøvrig både utfor og super G, mens Mikaela Shiffrin vant både storslalåm og slalåm for kvinner.

Klikk her for å levere vinnerspill på Lucas Braathen

Slalåmcupen er ikke avgjort og det siste rennet er det tre stykker som kan vinne den ettertraktede kula:

1. Lucas Braathen - 466 poeng

2. Henrik Kristoffersen - 434 poeng

3. Daniel Yule - 401 poeng

Poengsystemet i verdenscupen er slik:

1. plass - 100 poeng

2. plass - 80 poeng

3. plass - 60 poeng

4. plass - 50 poeng

5. plass - 45 poeng

6. plass - 40 poeng

7. plass - 36 poeng

8. plass - 32 poeng

Lucas Braathen er med andre ord garantert å vinne slalåmcupen dersom han ender blant de to beste i avslutningsrennet, mens Henrik Kristoffersen øker sine sjanser dersom han vinner rennet. Daniel Yule fra Sveits har fortsatt en teoretisk mulighet til å vinne sammenlagt, men da skal veldig mye gå galt for både Braathen og Kristoffersen.

Både Henrik og Lucas har to verdenscupseire i slalåm denne sesongen

Både Henrik Kristoffersen og Lucas Braathen har vunnet to seire hver i verdenscupen i slalåm denne sesongen. Henrik vant sine to renn i første del av januar i hhv Garmisch-Partenkirchen og Wengen, mens Lucas Braathen vant i Val'd Isere i desember og i Adelboden tidlig i januar.

Slalåm har vært den mest uforutsigbare alpinøvelsen blant gutta denne sesongen og det er ikke gitt at noen av "våre" vinner. Norsk Tipping har satt Henrik Kristoffersen til ganske klar favoritt (4,50), mens Lucas Braathen er satt til nestfavoritt og 6,50 i odds. Bak disse er både sensasjonsmannen AJ Ginnis, Clement Noel, Ramon Zenhausern, Linus Strasser og Daniel Yule alle mulige vinnerkandidater.

Men vi spiller patriotisk og velger oss vinnerspill på Lucas Braathen til fine 6,50 i odds.

Klikk her for å levere vinnerspill på Lucas Braathen