(Nettavisen)

WC hopp - Vikersund

Søndag 19. mars

Rennet starter kl 16.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV2 og TV2 Play

Vikersundbakken ble åpnet første gang i 1936, og ble senere ombygget til skiflygingsbakke i 1966. Dette året satte også Bjørn Wirkola ny verdensrekord da han landet på både 145 og 146 meter.

Etter å ha blitt bygd om flere ganger sto dagens bakke klar i 2011, og siden Johan Remen Evensen både hoppet 243 og 246.5 meter den 11. februar 2011, er det Vikersund som har eid verdensrekorden.

Dagens rekord på 253,5 meter ble satt av Stefan Kraft fra Østerrike under Raw Air i 2017. Siden det er det ingen som egentlig har snust på ny rekord, og det blir spennende å se om noen kan nærme seg denne gangen.

I sammendraget av Raw Air er det Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft som kjemper om tittelen, med Anze Lanisek og Dawid Kubacki halsende et godt stykke bak.

Stillingen i Raw Air etter 15 hopp:

1. Halvor Egner Granerud Norge - 2195,2 poeng
2. Stefan Kraft Østerrike - 2166,7 poeng
3. Anze Lanisek Slovenia - 2088,9 poeng
4. Dawid Kubacki Polen - 2075,3 poeng

All oddsen på søndagens renn i Vikersund finner du her

Lørdagens renn i Vikersund ble ikke av den mest spektakulære sorten, og de enorme lengdene uteble denne gangen.

Sannsynligvis fikk juryen seg en støkk i prøveomgangen da forhåndsfavoritten Stefan Kraft traff klokkerent, landet på hele 249 meter, og var sjanseløs på å stå. Bakken tåler rett og slett ikke de samme lengdene som for noen år siden, og Kraft var heldig som ikke slo seg mer enn han gjorde.

Det er mulig verdensrekordholderen var litt preget av dette i rennet, men uansett ble det nok en tøff duell mellom sammenlagtfavorittene.

De har vært i en egen klasse under hele Raw Air, og var det også på lørdag. Mye ble egentlig avgjort i gårsdagens første omgang, for da Kraft hoppet 239,5 meter bestemte trener Alexander Stöckl seg for å sette ned farten med en avsats før Granerud.

Det betalte seg, for Granerud hoppet 235,5 meter, fikk satt et ordentlig nedslag, og fikk kompensasjonen for den lavere farten.

Andre omgang ble et antiklimaks, og under tunge forhold var det Daniel Tschofenig fra Østerrike som svevde lengst med 229,5 meter. Kraft og Granerud fulgte nærmest, og til slutt kunne Granerud juble for en seier han satte svært høyt, 6,1 poeng foran sin østerrikske konkurrent.

Ny duell venter på søndag

I dagens renn er det disse to det kommer til å handle om igjen, og før rennet står Granerud til 2.15 i odds for seier, mens Kraft står til 2.50.

Granerud har skaffet seg en liten buffer, men den er ikke større enn at han må gå all in. Det er ikke mulig å sikre inn et godt skihopp, man må risikere alt hver gang, og hvem som lykkes best i dag er vanskelig å spå.

De er så jevne, men hvis vi skal gå for en må det bli Granerud. Han er denne sesongens seiersmaskin, og står med hele 12 triumfer i verdenscupen så langt. Han har fått smaken på å vinne, har det høyeste potensialet, og vet at han takler å sitte alene igjen på toppen.

Etter en litt lurvete fredag i Vikersund, hoppet han seg inn i det i går, og svarene Granerud fikk har garantert gitt selvtillit før den siste konkurransedagen av Raw Air.

Ingen nordmann har gått til topps i turneringen, og med sammenlagtseieren så nærme, tror vi en skjerpet Granerud klinker til med seier i det siste rennet.

Vårt tips er at Halvor Egner Granerud vinner. Det spiller du på her til 2.15 i odds