(Nettavisen)

Brann har kun tapt i første runden av cupen to ganger siden 1939. Djerv 1919 vant 4-3 mot bergenserne etter ekstraomganger i Haugesund i juni i 1939, og 77 år senere gjentok katastrofen seg i Førde. Da røk Brann ut på pinligvis mot 2. divisjonslaget Førde etter straffekonkurranse.

1,82 odds på at Brann vinner cupkampen mot Frøya på denne måten

Etter cupsmellen mot Førde i 2016, har Brann vunnet alle de fem siste første runde-kampene i cupen med solid margin. De har scoret 31 mål og kun sluppet inn to.

De nybakte cupmesterne banket Voss 7-0 i første runden i cupen sist sesong, og vi tror også at Frøya får juling av Brann.

De to siste gangene Frøya har tatt seg til første runden i cupen har de tapt. De røk ut mot Fana etter straffespark sist sesong, mens i 2019 tapte de hele 1-6 mot Nest-Sotra.

Frøya - Brann

Odds: 1. omgang - totalt antall mål - over/under 2.5 - Over 2,5 mål - 1,82 i odds

Kampstart onsdag 24. mai kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Varden Amfi

Kampen kan sees på Direktesport. Skaff deg tilgang her

Vi tror at det scores tre mål eller flere i løpet av første omgang mellom Frøya og Brann. Det spiller du på her til 1,82 i odds

Som alltid spiller lagene fra Eliteserien og OBOS-ligaen borte i første runden i cupen. Brann møter Frøya på Varden Amfi.

3.-divisjonslaget fra Melkeplassen trenes av tidligere Brann-spiller Geirmund Brendesæter.

Brann-legenden trente forrige sesong Bremnes sammen med Magnar Aaland. Brendesæter og Aaland har de siste årene ført Bømlo-klubben fra 5. til 3. divisjon, men fikk sparken etter sist sesong – tilsynelatende for å ha andre ambisjoner enn den lokale breddeklubben.

Brendesæter får bank av Brann

Brendesæter har nå tatt over som trener for Frøya. De endte på tiendeplass på nivå fire i norsk fotball sist sesong. Etter syv serierunder denne sesongen har Frøya kun tapt én kamp, men formen er ikke all verden. De står uten seier i de fire siste kampene.

Frøya har allerede spilt to kvalifiseringsrunder i cupen. De slo Tertnes 3-1 i den første kampen, og Brendesæter sa takk for sist til gamleklubben Bremnes ved å sende dem ut av cupen i den andre kvalikkampen.

Nå møter Brendesæter enda en tidligere arbeidsgiver. Geddi møter klubben hvor han har oppnådd legendestatus. Backen har spilt hele 333 obligatoriske kamper for Brann.

Frøya kunne ikke fått en tøffere cupmotstander. De møter de regjerende cupmesterne.

Ny målfest i cupen?

Opprydningen etter festen i Bergen er så vidt ferdig før Brann spiller ny cupkamp. Dersom Eirik Hornelands lag skal forsvare cuptittelen må de vinne mot 3. divisjonsklubben Frøya onsdag. Statistikken taler for en målrik kamp på Varden Amfi.

Brann har scoret 56 mål på de ti siste kampene i første runden i cupen. Det betyr et snitt på 5,6 mål per kamp. Snittet øker om man ser på de fem siste kampene. Da har Brann scoret 31 mål. Det betyr at de i snitt har scoret 6,2 mål per kamp.

Brann har holdt nullen i 15 av de første cupkampene sine siden 2000. De har kun sluppet inn syv mål på 21 kamper de siste 23 årene.

Brann har en såpass liten spillerstall at Eirik Horneland neppe vil gjøre store krumspring med startelleveren. Vi sjanser på at rødtrøyene starter med et sterkt lag, og at han vil gi flere ungdommer spilletid i andre omgang. Ifølge BA starter Fredrik Pallesen Knudsen og David Møller Wolfe mot Frøya. En annen som trolig starter onsdag er Thore Pedersen, som er tilbake etter skade. To som ikke er i troppen som reiser til Varden Amfi er Niklas Castro og Aune Heggebø. Førstnevnte var med i kamptroppen til cupfinalen. Ruben Kristiansen er også trolig utilgjengelig onsdag etter skaden han pådro seg i cupfinalen.

Frøya vil antakeligvis legge seg bakpå og forsøke å frustrere Brann-laget, men vi tror ikke de klarer det. Det er likevel en spiller Brann skal passe seg for på kontringer. Han heter Simen Næss. Han scoret 14 mål for Frøya sist sesong, og han står oppført med tre scoringer så langt denne sesongen.

Frøya spiller vanligvis kampene sine i Frøya Idrettspark på Melkeplassen, men kampen mot Brann er flyttet til Varden Amfi i Fyllingsdalen, hvor det er plass til 3500 tilskuere.

Å spille hjemmekamp på bortebane er ingen fordel for Frøya. De er vant til å spille på en litt trang bane på Melkeplassen, mens Varden Amfi er en større bane. Det vil Brann kunne dra fordel av.

Det har vært scoret over 2,5 mål i første omgang i fire av de fem siste Brann-kampene i første runden av cupen. Totalt har det vært scoret tre mål eller flere i åtte av de siste ti kampene i første runden til de nybakte cupmesterne.

Vi tror at det scores tre mål eller flere i løpet av første omgang mellom Frøya og Brann. Det spiller du på her til 1,82 i odds