(Nettavisen)

Da Brann slo Lillestrøm i cupfinalen på Ullevaal, skaffet de seg også en plass i kvalifiseringsrundene til Europa neste sesong.

Bergenserne skal i utgangspunktet inn i den tredje kvalikrunden i Conference League, den tredje rangerte Uefa-turneringen etter Champions League og Europa League.

Men Brann kan hoppe opp et nivå, til Europa League, om Jose Mourinho AS Roma-lag vinner onsdagens Europa League-finale mot Sevilla.

Årsaken er at AS Roma får de en plass i Champions League om de vinner Europa League-finalen. Det betyr at det åpner seg én plass for andre nasjoner i Europa League-kvaliken. Det forutsetter samtidig at Roma kommer på femte- eller sjetteplass i Serie A. Vinner Jose Mourinhos lag mot Spezia i siste serierunden vil de klare det, men de kan også klare seg med uavgjort, men da må Juventus tape eller spille uavgjort borte mot Udinese.

Det er krigen i Ukraina, som stenger russiske lag ute av europacupene, og de gode prestasjonene til norske lag i Europa de siste sesongene som gjør det mulig for Brann å rykke opp til Europa League.

Men første må Roma altså vinne Europa League. Det tror vi de gjør, men det kan bli mye neglebiting for Brann-fansen onsdag kveld.

Sevilla - Roma

Kampstart onsdag 31. mai kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Puskas Arena i Budapest

Kampen kan sees på Viaplay og TV3+ Skaff deg tilgang her

Jose Mourinho taper aldri Europa-finaler

Vi tror Roma vinner etter ekstraomganger og straffespark. Det spiller du på her til 1,85 i odds

Den legendariske Manchester United-manageren Sir Alex Ferguson sa en gang: «Angrepsspill vinner kamper, forsvarsspill vinner trofeer».

Akkurat det tror vi kan bli tilfelle i onsdagens Europa League-finale i Budapest.

Sevilla har vunnet Uefa-cupen/Europa League seks ganger siden 2006. Det er dobbelt så mange ganger som noe annet lag. Hver gang de har tatt seg til finalen, har de vunnet.

Onsdag møter spanjolene en mann som har en vanvittig statistikk i finaler. Jose Mourinho har vunnet ni av de siste tolv finalene har har ledet, og han har vunnet fem av de siste fem finalene i Europa.

Roma har vært et typisk Mourinho-lag på veien mot Europa League-finalen. De hadde kun 28 prosent ballinnehav i den andre kampen mot Bayer Leverkusen, og spilte på resultatet fra den første kampen da de vant 1-0 på Olympiastadion.

Vi tror et velorganisert AS Roma-lag kan slå et Sevilla-lag som ikke scorer nok, men vi tror ikke Europa League-finalen blir avgjort etter 90 minutter. De to siste Europa League-finalene har begge gått til ekstraomganger og straffespark. Det tror vi også vil skje i Budapest.

Kortene hagler på Puskas Arena

Vi tror det deles ut 5,5 kort eller flere i kampen. Det spiller du på her til 1,67 i odds

Roma har fått minst tre gule kort i fire av de fem siste Europa League-kampene. Italienerne har tatt i bruk alle de småskitne triksene i boken for å komme seg til Europa League-finalen i Budapest.

De kommer antakeligvis til å spille på samme måte mot Sevilla onsdag i et forsøk på å frustrere det spanske laget.

Los Rojiblancos er heller ingen engler på banen. De hanket inn hele 13 kort på fire kamper mot Manchester United og Juventus. De pådro seg fire gule kort i begge kampene mot Juventus, og vi tror det blir flere gule kort når de møter Roma i en tøff batalje på Pukas Arena.

Engelske Anthony Taylor, som skal dømme kampen, må antakeligvis ned i brystlommen flere ganger i løpet av kampen, tror vi.

At det deles ut flere enn 5,5 gule kort i løpet av kampen, mener vi er et interessant spill. Særlig med historikken til disse to lagene.