(Nettavisen)

Norsk Tipping gir hele 2,95 i odds for Rosenborg-seier i onsdagens Eliteserie-klassiker mot Brann. Siden Oddsen ble introdusert i 1994, har det aldri vært mulig å tjene mer på RBK-seier på Lerkendal mot Brann.

Her kan du spille på at Brann vinner mot Rosenborg på Lerkendal. Sjekk oddsen!

For alle som er i tvil: Høy RBK-odds betyr liten sannsynlighet for RBK-seier.

- Vi har dessverre ikke et oppslagsverk. Gutta her husker normalt godt, men ingen kan huske at Brann noen gang har åpnet som favoritt på Lerkendal. Ikke engang det året Brann vant serien og Rosenborg var svake, sier Ole Morten Bratberg, gruppeleder for oddssetterne i Norsk Tipping.

- Er nok unikt at et nyopprykket lag er favoritt på oddsen borte mot Rosenborg.

Brann-seier onsdag gir 2,20 i odds, mens du får 3,60 på uavgjort. Vi er enig med ekspertene og går for borteseier til bergenserne.

Rosenborg - Brann

Odds: Brann vinner - 2,20 i odds

Kampstart onsdag 3. mai kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Lerkendal

Kampen kan sees på TV2 Play

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Det er aldri kjedelig når Bergen og Trondheim barker sammen i fotballkamp. Ære betyr minst like mye som poeng, og oppgjørene mellom Rosenborg og Brann regnes som en av de virkelig store klassikerne i norsk fotball. Denne kampen er fremskyndet fra 13. august for at Rosenborg skal kunne forberede seg best mulig til deltakelsen i europacup-kvalifiseringen.

Skadetrøbbel for Rosenborg

Rosenborg er fortsatt ubeseiret etter fire serierunder. De tok en litt heldig seier mot Viking i første serierunden hjemme i Trondheim, deretter har de spilt uavgjort i tre kamper på rad: 1-1 borte mot Molde, 1-1 hjemme mot Sandefjord og 0-0 borte mot Odd.

Før kampen mot Brann er trønderne svekket.

Carlo Holse er uaktuell for Rosenborg til onsdagens kamp mot Brann etter at han ble blindtarm-operert natt til tirsdag. Dansken kan bli borte i opptil fire uker.

Rosenborg har vært rammet av skader i sesonginnledningen. Ole Sæter, som scoret 14 mål forrige sesong, er heller ikke tilgjengelig. 27-åringen er ute med strekk i låret til midten av mai.

Kjetil Rekdals lag er tydelig preget av de har mistet flere av fjorårets offensive profiler. Den danske toppscoreren Casper Tengstedt og Stefano Vecchia ble solgt til henholdsvis Benfica og Malmö FF.

Rosenborg har kun scoret tre mål på de fire første seriekampene, kun tre lag har scoret færre mål enn dem så langt denne sesongen.

Brann på sin side har tatt syv poeng på de fire første kampene. De har vunnet hjemme mot FK Haugesund (3-0) og Vålerenga (3-1). Det eneste tapet så langt kom borte mot Odd. Brann dominerte kampen mot telemarkingene, men de klarte ikke å score. Det har for så vidt heller ingen andre lag klart mot Odd så langt denne sesongen.

I helgen var Brann i Bodø. Mot Glimt styrte Brann de første 45 minuttene på en imponerende måte. Etter et kvarter dunket stortalentet Niklas Jensen Wassberg inn 1–0 fra 16 meter. På Aspmyra startet 18-åringen for første gang denne sesongen.

Deretter doblet toppscorer Bård Finne ledelsen like før pause med et kontant skudd via Glimt-stopper Odin Bjørtuft.

Glimt leverte en mye bedre andre omgang. Amahl Pellegrino reduserte for hjemmelaget tolv minutter før full tid og samme mann sikret 2-2 tre minutter på overtid. Kampen endte 2-2, og Brann står dermed fortsatt uten seier på bortebane så langt denne sesongen.

Onsdag tror vi sesongens første borteseier kommer på Lerkendal.

Mot Rosenborg gjenstår det å se hvordan Eirik Hornelands vil komponere laget. Aune Heggebø og Ole Didrik Blomberg startet begge på benken i Bodø, men banker på døren til førsteelleveren.

Fredrik Pallesen Knudsen er syk, og kan gå glipp av onsdagens kamp på Lerkendal. Fra før er Thore Pedersen, Ulrik Mathisen og Niklas Castro ute med skader. De blir ikke med til Trondheim.

Rekdal liker å spille mot Brann

Brann har kun tapt én av de fire siste kampene på Lerkendal. De har to seire, én uavgjort og ett tap. De tapte 2-3 mot RBK i mai 2021. Den gangen scoret sotraværingen Kristoffer Zachariassen alle tre målene for trønderne.

Men historisk sett har Rosenborg dominert kampene mot Brann i Trondheim. Siden Hovedserien i 1962 har RBK og Brann møttes 50 ganger på Lerkendal i den øverste divisjonen i Norge. Trønderne har vunnet 29 ganger, tolv kamper har endt uavgjort og kun ni kamper har endt med seier til bergenserne.

Det er ingen klubber Kjetil Rekdal har vunnet flere ganger mot som trener enn Brann. Han har møtt bergenserne 26 ganger, og har vunnet 13 av kampene. Men den siste seieren kom tilbake i 2016, så statistikken er ikke veldig relevant.

Eirik Horneland og Kjetil Rekdal har kun møttes én gang som hovedtrenere for hver sin klubb. Det skjedde i 2018. Den gangen vant Horneland og FK Haugesund 3-1 mot Start.

Vi tror Horneland kan ta sin andre seier mot Rekdal i onsdagens kamp på Lerkendal. Brann har imponert spillemessig i de første kampene, og vi tror de kan få med seg alle tre poengene mot et RBK-lag som har slitt offensivt i de første kampene.

Vi tror at Brann vinner. Det spiller du på her til 2,20 i odds