(Nettavisen)

Liverpools 5-0-seier mot Manchester United på Old Trafford i oktober 2021 var viktig av mange grunner. En av de mindre tydelige, men bemerkelsesverdige faktorene var at kampen var den første der de startet med en bakre firer bestående av Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk og Andy Robertson.

Dette spillet gir 3,60 i odds på at Liverpool vinner mot Wolverhampton

En kombinasjon av skader og rotasjon gjør at denne forsvarsfireren kun har opptrådt én gang for Liverpool i 2022-2023-sesongen. Da vant Liverpool 2-1 mot Tottenham. Med Konte og Van Dijk ute vil Jürgen Klopp måtte sette sammen et nytt forsvar igjen i lørdagens kamp.

Alexander-Arnold, Konate, van Dijk og Robertson har vært den sterkeste forsvarsfireren for Klopp, og Joel Matip for Konate, har den nest beste kvartetten. De to alternativene startet ifølge Liverpool Echo 30 av de 51 kampene i ligaen og i Europa forrige sesong. De har kun spilt fire av 25 kamper så langt denne sesongen. Det har fått konsekvenser for resultatene.

Liverpool har kun holdt nullen i én av de ni bortekampene i ligaen denne sesongen.

De har også sluppet inn 25 mål i Premier League denne sesongen. Det kun ett baklengs mindre enn de hadde hele forrige sesong.

Wolverhampton - Liverpool

Odds: Liverpool vinner og begge lag scorer - 3,60 i odds

Kampstart lørdag 4. februar kl. 16.00

Spillestopp kl 15.59

Molineux Stadium

Kampen kan sees på Vsport1 Premier League Skaff deg tilgang her

Vi tror Liverpool vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,60 i odds

Motgangen fortsetter for Liverpool. Forrige helg røk de regjerende mesterne ut av FA-cupen etter å ha tapt 1-2 mot Brighton takket være en sen Kaoru Mitoma-scoring.

De røde fra Merseyside skal forsøke å slå tilbake mot Wolves etter kun å ha vunnet én av de siste seks kampene i alle turneringer.

Den eneste seieren kom mot nettopp Wolverhampton i den forrige runden av FA-cupen, og Jurgen Klopp håper laget hans skal klare å gjenta den prestasjonen lørdag ettermiddag.

Dette blir det tredje møtet mellom Liverpool og Wolves på 28 dager. Liverpool slo Wolves 1-0 i 3. runden i FA-cupen i midten av januar etter at lagene spilte 2-2 i den første kampen. Lørdag er det tre poeng som står på spill, og begge lagene trenger dem sårt.

Å ta en topp fire-plassering er Liverpools målsetting i ligaen nå, og hvis de skal ha mulighet til å oppnå det må de begynne å ta trepoengere. De er før helgens serierunde ti poeng bak Manchester United som innehar den viktige fjerdeplassen.

Sterk statistikk mot Wolves

Wolves sparket manager Bruno Lage tidligere denne sesongen og erstattet ham med Julen Lopetegui. Den tidligere spanske landslagssjefen er hentet inn for å redde Midlands-laget fra nedrykk.

Den viktigste oppgaven for Lopetegui er å få laget til å begynne å score mål. De har kun scoret tolv mål på 20 Premier League-kamper. Det gjør dem til det laget i Premier League som har scoret færrest mål. Nettopp det å score mål er ikke et problem av ny dato. De har i snitt scoret kun 37 mål på de to siste sesongene, men svakhetene defensivt denne sesongen har gjort at laget balanserer på nedrykksstreken.

Selv om Liverpool ikke har vært på sitt beste denne sesongen, har de en sterk statistikk mot Wolves.

Anfield-laget vil med seier mot ulvene lørdag tangere klubbrekorden for flest seire i strekk mot samme motstander. De har allerede vunnet tolv kamper på rad i toppdivisjonen mot Notts County (1920-1983) og West Brom (1985-2010).

Liverpool har vunnet de siste elleve Premier League-kampene mot Wolves, og de har kun sluppet inn tre mål i denne perioden.

De har vunnet åtte av de siste ni kampene mot ulvene i alle turneringer, og i seks av kampene har Jurgen Klopps menn holdt nullen.

Alle omrokeringene i forsvaret til Liverpool har gjort Liverpool sårbare defensivt. Vi tror ikke de klarer å holde nullen i lørdagens kamp, men Klopps mannskap skal ha tilstrekkelig med kvalitet i rekkene til å slå dette Wolves-laget.

Vi tror Liverpool vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,60 i odds