(Nettavisen)

Arsenal - PSV Eindhoven

Odds: Arsenal vinner og begge lag scorer

Kampstart onsdag 20. september kl 21.00
Spillestopp kl 20.59

Emirates Stadium

Kampen kan sees på TV 2 Play

Vi tror Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.70 i odds

Champions League gruppe B består av Arsenal, PSV Eindhoven, Lens, og Sevilla. På Emirates tar Arsenal i mot PSV Eindhoven onsdag kveld i det første oppgjøret i den ganske åpne gruppen.

Arsenal fikk en opptur sist de var i aksjon da de brøt forbannelsen på Goodison Park og vant 1-0 mot Everton søndag ettermiddag, mens PSV er i førersetet i Nederland og de banket NEC Nijmegen 4-0 hjemme i generalprøven.

Endelig tilbake

Arsenal er endelig tilbake i det gode selskap og for første gang siden sesongen 2016/17(røk ut i åttendedelsfinalen mot Bayern München) skal de kjempe om å komme seg videre fra gruppespillet i Champions League.

Om de klarer å gjenta bedriften fra 2006 da de gikk helt til finalen(som de tapte 1-2 for Barcelona)gjenstår å se, men mannskapet til Mikel Arteta skal i hvert fall være godt nok til å ta seg videre fra gruppespillet.

Arsenal har fått en fin start på sesongen i Premier League, hvor de ligger på fjerdeplass på tabellen med 4-1-0 på de fem første. Den eneste lille smellen de gikk på var hjemme mot Fulham. Den endte 2-2 etter at Fulham utlignet kort tid før slutt.

De to siste kampene har vært sterke. Først slo de Manchester United 3-1 hjemme, og selv om United ikke er i sin beste form, er disse storkampene alltid vriene. Sist søndag reiste de til Goodison Park og maktet omsider å slå Everton der.

De hadde 0-1-4 på de siste fem på den arenaen, så det var sterkt og viktig å få fjernet det spøkelset. Leandro Trossards vakre mål etter 69 minutter var nok til å sikre de tre poengene.

På skadefronten er Thomas Partey, Mohamed Elneny og Jurrien Timber ute, mens Gabriel Martinelli er usikker. Han måtte gi seg etter 24 minutter på Goodison Park da han fikk en kjenning i hamstringen.

All oddsen på Arsenal mot PSV finner du her

PSV herjer i Nederland

Siden den første turneringen i sesongen 1955/56 har 23 forskjellige klubber gått til topps i den gjeveste klubbturneringen i Europa, og PSV er en av dem. De vant i sesongen 1987/88 da de slo Benfica 6-5 på straffespark, etter at det sto 0-0 etter ekstraomganger.

Inn i årets gruppespill kom PSV ved å slå Rangers 7-3 sammenlagt i playoff, og de er med i Champions League for første gang siden 2018/19.

PSV har startet den hjemlige serien forrykende. De står med fire strake seiere, og scorer mål i bøtter og spann. I første serierunde banket de Utrecht 2-0 hjemme, før de reiste til Vitesse og vant 3-1. Borte mot Walvijk i tredje serierunde vant de 4-0, før de høvlet over NEC Nijmegen med samme sifre hjemme sist lørdag.

De har en enorm rekke uten tap i tellende kamper gående(21-5-0), og gode gamle Luuk de Jong har virkelig funnet formen i innledningen av årets sesong. Han har scoret i de seks siste kampene(syv mål), og er en spiller Arsenal må passe på.

Får hjelp av Emirates

Arsenal er den store favoritten før oppgjøret, og hos Norsk Tipping gir ren hjemmeseier 1,35, uavgjort gir 5.10, mens seier til PSV gir hele 7.50.

Lagene møttes i Europaligaen i fjor, og da vant Arsenal 1-0 på Emirates. De stilte riktignok med et noe redusert mannskap, og verken Martin Ødegaard, Thomas Partey, Gabriel Martinelli, Aaron Ramsdale, William Saliba eller Ben White startet. Arsenal byttet seg sterkere utover i oppgjøret, og avgjørelsen kom etter 70 minutter.

Denne gangen kommer Arsenal til å stille med sitt sterkeste lag fra start, og selv om PSV har imponert i den hjemlige serien skal Arsenal være hakket bedre.

De må selvsagt passe seg for PSV er et offensivt lag som scorer masse mål(27 på de siste 8 kampene), og med Luuk de Young og Johan Bakayoko på topp kan PSV score mot de fleste - også Arsenal på Emirates.

Mannskapet til Mikel Arteta kommer fra to gode seiere, og selv om de skulle slippe inn et mål, tror vi et motivert publikum på Emirates hjelper laget sitt til tre poeng.

Vårt tips er at Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.70 i odds