(Nettavisen)

Vålerenga har vært et mareritt for Brann. Bergenserne står uten seier i de fem siste hjemmekampene mot Oslo-laget. I 2021 tapte Brann 0-3 på Brann Stadion, og året før ble det 1-2-tap. De tre foregående kampene i Bergen har alle endt uavgjort (1-1 i 2019, 0-0 i 2018 og 0-0 i 2017).

Vi tror at Brann vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Her leverer du spillet

Det snart syv år siden sist Brann slo Vålerenga hjemme i sin egen storstue. Den gangen vant Brann 4-1 i september 2016.

Det er også den eneste seieren til bergenserne på de siste 15 kampene mot Oslo-laget.

Men vi tror Brann endelig kvitter seg ed Enga-spøkelset lørdag kveld

Brann - Vålerenga

Odds: Brann vinner og under 3,5 mål i kampen - 2,55 i odds

Kampstart lørdag 22. april kl. 18.00

Spillestopp kl 17.59

Brann Stadion

Kampen kan sees på TV2 Play og TV2 Sport Premium 1

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,55 i odds

Bergen koker. Det blir fullt hus med nesten 17.000 tilskuere på Brann Stadion når to av landets mest tradisjonsrike og største klubber møtes til «en klassiker» lørdag kveld.

Brann var ubeseiret i syv treningskamper, to cupkamper og én seriekamp før de dro til Skien forrige helg, men på Skagerak Arena ble det krasjlanding for de høytflyvende bergenserne.

Odd lå lavt, forsvarte seg og lot Brann ha ballen mye men de stormet i angrep med ange spillere hver gang de vant ballen.

På stillingen 0–0 kom Brann til flere sjanser ved Frederik Børsting, David Møller Wolf og Felix Horn Myhre, men de klarte ikke å få ballen i mål. Så kom Odds 1–0-mål.

Reservekeeper Eirik Holmen Johansen var på blåbærtur ute i feltet og Filip Rønningen Jørgensen pirket inn 1–0 for telemarkingene. Holmen Johansen kunne gjøre lite med den andre Odd-scoringen fra Mikael Ingebrigtsen, der Brann rett og slett ble kontret i senk.

Fire strake Fagermo-seire

En sterk bronsemedalje i 2020 har blitt etterfulgt av sjuende- og sjetteplass for Vålerenga. Ekspertene mener VIF vil være en middelhavsfarer i Eliteserien denne sesongen.

Etter seieren mot tidligere Brann-trener Lars Arne Nilsen i Aalesund hadde Vålerenga sjansen til gjøre forhåndsspådommene til skamme og skaffe seg en drømmestart på sesongen. Istedenfor ble de senket av en Sarpsborg-innbytter. 33 år gamle Kristian Fardal Opseth kom inn å scoret to ganger mot hovedstadslaget i andre omgang.

Nå skal Vålerenga møte Brann i Bergen. Det er et lag som ofte har skapt problemer for Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han har nemlig tapt 13 av de 27 kampene han har ledet mot Brann. Det er kun Rosenborg (14) han har flere tap mot som trener, men han har vunnet alle vunnet alle fire kampene mot Brann som VIF-trener. Vi tror det første tapet kommer lørdag.

Dyngeland tilbake

Brann-keeper Mathias Dyngeland er klarert for spill før hjemmekampen mot Vålerenga lørdag. Det er viktig for Eirik Hornelands lag.

27-åringen måtte gå av banen med en tommel ut av ledd i seriepremieren mot Haugesund og måtte dermed stå over 0-2-tapet borte mot Odd. Nå skal sisteskansen være kampklar når bergenserne tar imot Vålerenga på Brann Stadion lørdag kveld.

Det er ikke Niklas Castro.

Castro var endelig tilbake på banen da Brann tapte 0-2 borte mot Odd forrige helg. Han hadde da vært skadet siden begynnelsen av mars.

Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Nå er han ute igjen. Castro var svært viktig i Branns historisk gode sesong i 1. divisjon i fjor. Den tidligere Aalesund-spilleren leverte elleve scoringer og tolv målgivende pasninger i opprykkssesongen.

Brann vil revansjere seg, og de vil få solid backing fra tribunen. Rødtrøyene herjet med Vålerenga i treningskampen på Initity Arena for halvannen måned siden. Da vant bergenserne 3-1. Vi tror de gjentar suksessen på hjemme på Staddaen.

Det kun vært scoret over 3,5 mål i én av de siste ti kampene mellom Vålerenga og Brann. De fem siste kampene på Brann Stadion har kun inneholdt åtte mål. Det er kun 1,6 mål i snitt per kamp.

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,55 i odds