(Nettavisen)

Lørdag er det klart for nok et Manchester-derby. Det er det 186. i rekken.

Den første kampen mellom naborivalene i industribyen i Nordvest-England ble spilt 12. november 1881, det er ganske nøyaktig 140 år siden.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Den gangen møttes St. Mark's (West Gorton) – som var forløperen til Manchester City – og Newton Heath LYR – som senere ble omdøpt til Manchester United. Kampen endte 3-0 i favør av Newton Heath.

At Manchester United vinner lørdagens kamp gir 4,40 i odds

De røde djevlene har historisk sett hatt et overtak på de lyseblå naboene. Statistikken viser at de rødkledde har vunnet 77 ganger, mens City har 55 seire. De øvrige 53 matchene har endt uavgjort.

Ole Gunnar Solskjær er under press i Manchester United etter kun ett poeng på de tre siste hjemmekampene i Premier League, men mot Manchester City og manager Pep Guardiola, har Ole Gunnar Solskjær et overtak siden han tok over som sjef på Old Trafford. Kristiansunderen har fire seire, én uavgjort og tre tap siden 25. april 2019 og det første derby-møtet hans.

Her er elleve fakta du kanskje ikke visste om Manchester-derbyet:

1) United er ubeseiret i de fire siste Premier League-oppgjørene mot City. Den røde delen av den engelske byen har vunnet tre kamper og spilt én kamp uavgjort. De har ikke gått like mange kamper uten tap siden de var ubeseiret i seks kamper på rad fra 2008 til 2011.

Julegave-tips? Se alle de nye Premier League-draktene her

2) Kun i tre av de siste 16 Manchester-derbyene har hjemmelaget vunnet. I denne perioden har bortelaget vunnet ti ganger. De øvrige tre kampene har endt uavgjort.

At Manchester City vinner lørdagens kamp på Old Trafford gir 1,67 i odds

3) Det er kun tre poeng som skiller de to klubbene. The Cityzens ligger før helgens kamper på tredjeplass på tabellen etter ti kamper med 20 poeng. Naborivalene på sin side innehar femteplassen med 17 poeng.

4) Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney er den mestscorende spilleren i Manchester-derbyene med sine elleve mål.

5) Manchester United-vingen Ryan Giggs er mannen som har spilt flest Manchester-derby i historien. Han har vært på banen i 36 kamper.

6) Manchester-derbyet har vært spilt 48 ganger siden Premier League ble etablert i 1992.

Her er hele lørdagens oddsprogram!

7) I løpet av historien har 39 spillere ikledd seg både den røde og lysblå drakten. Den siste spilleren var Owen Hargreaves. Han spilte for Manchester City i perioden fra 2007 til 2011, og han trakk på seg United-trøyen i 2011-2012-sesongen.

8) Den eneste mannen som har scoret hat-trick i Manchester-derbyet i Premier League er Andrei Kanchelskis. Han scoret tre mål da Manchester United vant 5-0 i november 1994. Det er fortsatt Uniteds største seier mot byrivalene.

9) Roy Keane har fått flere røde kort i Premier League for Manchester United enn noen andre spillere. Han har sett det røde kortet syv ganger, så det er neppe noen overraskelse at iren var den første spilleren som ble utvist i et Manchester-derby etter at Premier League ble etablert.

At det blir rødt kort i lørdagens Manchester-derby gir 4,40 i odds

Han fikk det røde kortet etter den stygge taklingen av Alf-Inge Håland i april 2001. Kampen endte 1-1.

10) Cristiano Ronaldo er den eneste spilleren som har blitt utvist to ganger i Manchester-derbyet i Premier League.

Tror du Ronaldo får rødt kort i lørdagens kamp? Da får du 24 i odds!

11) Sir Alex Ferguson ledet Manchester United i 725 hjemmekamper på de 27 årene han tjente klubben. Den eneste gangen han opplevde å tape med fire mål eller mer var i Manchester-derbyet i oktober 2011. Den gangen tapte United 1-6. Det viste seg å bli et skjebnesvangert tap. United tapte ligatittelen den sesongen til City på målforskjellen. Det var åtte mål som skilte lagene.