(Nettavisen)

Danmark - Tunisia

Odds: Danmark vinner og det scores under 3,5 mål - 2,05 i odds

Kampstart tirsdag 22. november kl 14.00

Spillestopp kl 13.59

Education City Stadium

Kampen vises på TV 2 Direkte Det får du tilgang til her.

Vi tror Danmark vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,05 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 335 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Danmark - 10

Tunisia - 30

Danmark var den store overraskelsen i EM i i 2020, og de hadde etter gruppespillet spilt seg inn i alles fotballhjerter.

Dette var delvis på grunn av deres imponerende prestasjoner, da de slo tilbake etter å ha tapt sine to første gruppekamper for deretter å slå både Russland og Wales, før de vant mot Tsjekkia på veien til semifinalen.

Danmark tapte til slutt for England, men det var også en annen grunn til at flere fikk sympati med det danske laget i mesterskapet.

De opprivende scenene fra åpningskampen mot Finland i København da legepersonell ga Christian Eriksen hjertekompresjoner gikk verden rundt, og måten de danske lagkameratene taklet situasjonen var rørende. Nå er Christian Eriksen tilbake.

Her kan du se alle VM-draktene

Han er hjertet i det danske laget. Manchester United-spilleren har en utrolig evne til å oppfatte tid og rom, og strør om seg med pasninger som kan åpne et hvilket som helst forsvar. Danmark tok seg til semifinalen i EM, uten Eriksen på laget. Tenk hva de kan klare med ham.

Manchester United-spiller på midtbanen

Den danske suksessen i EM var ikke bare et blaff. Danmark vant de første ni kampene i VM-kvaliken, og de holdt nullen i de første åtte av dem. Den statistikken matchet ingen andre lag.

Vi tror de danske drengene fortsetter å sjarmere alle fotballelskere mot Tunisia tirsdag med sin offensive fotball.

Det er sjelden at det danske fotball-landslaget møter motstandere fra det afrikanske kontinentet.

Før tirsdagens VM-premiere mot Tunisia er det tolv og et halvt år siden Danmark sist møtte et afrikansk lag. Det var gruppespill-kampen mot Kamerun i 2010. Den kampen endte med 2-1-seier til danskene.

Det kan være utfordrende å møte lag som stilmessig er forskjellig fra de europeiske motstanderne. Tunisierne har tidligere vært med i VM, men de har aldri klart å gå videre fra gruppespillet. Nordafrikanerne pleier å spille i en 4-5-1-formasjon, men det er verdt å merke seg at de vant 2-0 i den siste oppkjøringskampen mot Iran, og da spilte de i en 5-4-1-formasjon.

Det er noen enkeltspillere som Danmark må passe på.

Midtbanespiller Ellyes Skhiri fra FC Köln er en god spiller, og så er det verdt å holde øye med kaptein Youssef Msakni og angriperen Qahbi Khazri.

Manchester Uniteds Hannibal Mejbri er en annen spennende spiller. 19-åringen som er utlånt til Championship-klubben Birmingham, har allerede spilt 19 landskamper.

Hvordan starter danskene?

Det er fortsatt litt uavklart hvordan Kasper Hjulman starter mot Tunisia. Spiller Danmark med tre backer? Dersom han spiller med to midtstoppere vil Joachim Andersen bli valgt fremfor Simon Kjær? Kjær har ikke spilt fast hos AC Milan, men han er en viktig brikke i det danske laget.

Kjær var tilstede på den siste pressekonferansen, og det er vanlig at den spilleren som stiller der starter. Derfor virker det mest sannsynlig at Kjær og Christensen starter i midtforsvaret. Det betyr i så fall at Danmark starter i et 4-3-3-system.

Dette er en viktig kamp for begge nasjoner, men for Tunisia vil et uavgjortresultat være en seier. Nordafrikanerne er kun nummer 30 på verdensrankingen, men de er solide defensivt og vil gjøre det vanskelig for danskene. Tunisia har holdt nullen i åtte av de ni siste kampene, men motstanderne har vært litt så som så. Det er kun Brasil som har scoret mot dem. De scoret til gjengjeld fem ganger. Danmark skal være noen hakk bedre enn Tunisia.

Derfor: Danmark må vinne mot Tunisia om de skal ha en godkjent start på VM.

Det tror vi også at Kasper Hjulmands lag lykkes i. Vi tror Danmark vinner.

Vi tror Danmark vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,05 i odds