(Nettavisen)

Statistikken gir oss solide argumenter for seier til Erling Braut Haaland og Manchester City i lørdagens hjemmekamp mot Everton.

Dette spillet gir 3,15 i odds på Manchester City-seier mot Everton

De har tross alt vunnet de ni siste Premier League-kampene mot Everton og ubeseiret i de siste elleve hjemmekampene i ligaen mot gjestene fra Liverpool.

Ikke nok med det.

The Citizens har kun tapt årets siste ligakamp én gang de siste 21 kalenderårene (11-9-1), et 1-0-tap mot Liverpool i 2016.

Men City har faktisk ikke vunnet noen av de fire Premier League-kampene de har spilt på nyttårsaften. De står med ett tap og tre uavgjorte. Nå kommer den første seieren.

Manchester City - Everton

Odds: Handikap 3-veis 0:3 - Manchester City vinner med fire mål eller flere - 3,25 i odds

Kampstart lørdag 31. desember kl 16.00

Spillestopp kl 15.59

Etihad Stadium

Kampen kan sees på Vsport Premier League. Skaff deg tilgang her

Vi tror at Manchester City vinner med fire mål eller flere. Det spiller du på her til 3,15 i odds

Manchester City spilte onsdag sin første Premier League-kamp etter VM-pausen. De dominerte kampen mot Leeds og vant 3-1. Dermed vil Pep Guardiolas lag med seier mot Everton fortsette å legge press på Arsenal som er fem poeng foran dem på tabellen.

The Citizens har nå vunnet syv av de siste ni kampene i alle turneringer, og de skal smadre et nedrykkstruet Everton-lag hjemme på Etihad.

Everton er i trøbbel. De gikk på et skuffende 1-2-tap i sin første kamp etter VM-pausen. Frank Lampards lag har tapt de fire siste kampene i alle turneringer, og ligger nå kun ett poeng over nedrykksstreken.

Ruben Dias ute med skade

På bortebane har de vært fryktelig svake, så en tur til Etihad Stadium er det siste de trengte akkurat nå.

Everton har kun vunnet én av de åtte siste kampene utenfor Goodison Park, og the Toffees har ikke scoret borte siden oktober. Det illustrerer også det største problemet til Everton denne sesongen.

Everton har kun scoret fattige tolv mål på 16 kamper, og de har gått målløse av banen i fem av de siste syv matchene.

Nå møter de et Manchester City-lag som bare har holdt nullen i 40 prosent av de de førte 15 kampene.

Selv om Manchester City fortsatt må klare seg uten den skadde midtstopperen Ruben Dias, tror vi Everton vil få problemer med å score på Etihad lørdag.

Julian Alvarez var tilbake på trening fredag etter VM-pausen, men det er høyst usikkert om den argentinske spissen er klar til å spille lørdagens kamp. Det er mulig Pep Guardiola kommer til å gjøre noen endringer på laget. I så fall er det nærliggende å tro at Bernardo Silva og Phil Foden kommer inn i startelleveren.

Everton-spissen Dominic Calvert-Lewin er tilgjengelig etter å ha vært ute i to måneder med skade.

Conor Coady, som er på lån fra Wolves, er ventet å starte kampen, men Yerry Mina er usikker.

Everton tapte bunnkampen mot Wolverhampton tidligere denne uken, og det er nå kun et tidsspørsmål før Frank Lampard får sparken på Goodison Park. Med normal uttelling skal City vinne denne kampen komfortabelt.

De siste ti kampene mellom disse to lagene har bydd på 32 mål, 27 til Manchester City og 5 til Everton.

Men det var før Erling Braut Haaland kom til City...

Everton får bank på Etihad.

Vi tror at Manchester City vinner med fire mål eller flere. Det spiller du på her til 3,15 i odds