(Nettavisen)

Marokko - Spania

Odds: Uavgjort - 4,00 i odds

Kampstart tirsdag 6. desember kl 16:00

Spillestopp kl 15:59

Education City Stadium, Al Rayyan

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Marokko g Spania spiller uavgjort. Det spiller du på her til 4,00 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 656 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Marokko - 22

Spania - 7

Marokko jakter en afrikansk rekord

Marokko var kanskje ikke det mest underholdende laget å se på i gruppespillet, men de var stabile, og resultatene deres var gode nok til å havne foran både 2018-finalistene Kroatia og Belgia som ligger som nummer to på FIFA-rankingen.

Marokko fikk en meget god start på VM. De spilte 0-0 mot Kroatia i åpningskampen, og deretter vant de 2-0 mot Belgia. Nordafrikanerne avsluttet gruppespillet med å slå Canada 2-1.

Det var første gang Marokko hadde sluppet inn et mål siden juni. De hadde spilt seks kamper på rad uten å slippe inn baklengs.

Marokko har allerede gått lengre i VM enn de fleste på forhånd hadde forventet. De har nå tatt seg til utslagsspillet for første gang siden Mexico-VM i 1986.

Walid Regraguis lag kan skape historie tirsdag ettermiddag. De han bli det første marokkanske laget som tar seg til en kvartfinale i VM.

Ikke nok med det.

Atlasløvene kan også tangere VM-rekorden til Kamerun. Med seier eller uavgjort mot Spania vil de matche den lengste rekken med ubeseirede kamper for et afrikansk lag i et VM-sluttspill. Da vil både Kamerun og Marokko være uten tap i fem VM-kamper på rad.

Og det mener vi marokkanerne kan klare.

Det solide forsvarsspillet til Marokko kan skape problemer for et spansk lag som ikke overbeviste i gruppespillet. De vant kun én av de tre kampene, og de tapte den siste gruppespill-kampen mot Japan.

Marokko har ikke tapt i de fire siste VM-kampene sine, og de har scoret to mål i tre av dem.

Marokko er ubeseiret i åtte kamper på rad. Det siste tapet til Atlasløvene i ordinær spilletid kom i VM for fire år siden. Da tapte de 0-1 mot Portugal.

Spania knuste Costa Rica 7-0, men de spilte uavgjort mot Tyskland og tapte mot Japan i de to siste gruppespill-kampene. Det viser at ikke alt er på stell i det spanske laget.

Disse to landene møttes også i VM i 2018. Den gangen spilte Spania og Marokko 2-2 i gruppespillet. I den kampen ledet marokkanerne to ganger, og spanjolene var svært nære å tape. Iago Aspas utlignet to minutter på overtid for Spania. Det resultatet burde gi marokkanerne selvtillit før tirsdagens kamp.

Drøssevis av stjernespillere

Marokko har vist at de er et vanskelig lag å slå, ikke bare i VM, men også i andre turneringer. De tapte mot Egypt etter ekstraomganger i Afrikamesterskapet tidligere i år, og de røk ut av det samme mesterskapet på straffespark i 2019.

Store deler av troppen Walid Regragui har med seg til VM, er spillere som også var involvert i det forrige mesterskapet, og de har bygget opp erfaring som blir viktig i tirsdagens kamp. De har også spillere i en rekke toppklubber i Europa, blant andre Hakim Ziyech i Chelsea, den tidligere Southampton-spilleren Sofiane Boufal og Sevilla-spissen Youssef En-Nesyri.

Bakover har de solide karer som Bayern München-spilleren Noussair Mazraoui, Achraf Hakimi fra Paris St. Germain og West Ham-stopperen Nayef Aguerd og forsvarssjefen Romain Saïss som spilte i Wolverhampton sist sesong. Nå spiller han i tyrkiske Besiktas.

Marokko har spilt seg i form i løpet av mesterskapet, mens Spania har slitt etter 7-0-seieren i åpningskampen. Vi tror Spania vil få det tøft mot et velorganisert marokkansk lag som også har enkeltspillere som kan lage trøbbel for spanjolene på kontringer.

Spania er kjempefavoritter før kampen, men vi tror oddssetterne undervurderer dette Marokko-laget. Vi tror Spania og Marokko må spille ekstraomganger for å avgjøre hvem som går videre til kvartfinalen.

Vi tror at Marokko g Spania spiller uavgjort. Det spiller du på her til 4,00 i odds

Vi sier ikke det blir enkelt å stoppe Spania. Spanjolene er et vanskelig lag å møte. De har scoret i 24 kamper på rad. At begge lag scorer kan også være et fint alternativ å spille på i denne kampen. Det kan du spille på hos Norsk Tipping til 2,10 i odds. Det er interessant.