(Nettavisen)

Frankrike - Danmark

Odds: Danmark vinner - 4,80 i odds

Kampstart lørdag 26. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59

Stadium 974

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Danmark vinner mot Frankrike. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Frankrike - 4

Danmark -10

Brøt en forbannelse i VM-åpningen

Frankrike snudde 0-1 til 4-1 mot Australia i den første VM-kampen, men de har en betydelig tøffere oppgave i lørdagens kamp mot Danmark.

De regjerende verdensmesterne topper gruppe D, og de vil være garantert en plass i åttendedelsfinalene med seier mot Danmark, og de kan til og med gå videre hvis de vinner og Tunisia og Australia spiller uavgjort.

Ikke siden Brasil i 2006, har de regjerende verdensmesterne vunnet åpningskampen i det påfølgende mesterskapet, men etter å ha brutt den forbannelsen kan Frankrike nå forsøke å vinne seks kamper på rad i et VM for første gang i historien. Det siste laget som klarte den bragden var den gylne generasjonen til Spania i 2010.

Vi tror ikke Frankrike klarer det.

De har nemlig havnet i gruppe med Danmark. Danskene har vært et mareritt for de regjerende verdensmesterne.

Danmark slet med et kompakt Tunisia-lag i den første kampen i gruppespillet, men de vil få større rom mot et offensivt Frankrike-lag.

Kasper Hjulmands lag har kun tapt to av de siste åtte kampene - begge mot Kroatia, og de har slått Frankrike to ganger i løpet av de siste seks månedene.

I den siste kampen før VM vant Danmark 2-0 mot Frankrike i Nations League, og de vant også 2-1 mot franskmennene i juni.

Ikke nok med det.

De spilte 0-0 mot Frankrike i gruppespillet i VM i 2018, og de slo Les Bleus 2-0 i gruppespillet i VM i 2002. Også den gangen var Frankrike regjerende verdensmestere. Vi tror danskene kan ryste franskmennene igjen.

Danmark er undervurdert

Danmarks 0-0-kamp mot Tunisia var kun var kun tredje gangen de har gått målløse av banen siden åpningskampen i EM i 2020. Det betyr at de har scoret i 18 av de siste 21 kampene. Det er en imponerende statistikk.

Danmark gjorde en grei kamp mot Tunisia, og hadde vunnet om de hadde hatt litt bedre uttelling på sjansene.

Vi mener danskene er undervurdert. 4,80 i odds på Danmark-seier er det mest interessante spillet på denne matchen. Det er minst fem grunner til det.

For det første: Danmark har slått Frankrike to ganger i løpet av de siste halvåret, og de er ubeseiret i de to siste VM-kampene mot franskmennene.

For det andre: Frankrike mangler flere nøkkelspillere, blant andre Karim Benzema, og de fikk ytterligere skader i åpningskampen.

For det tredje: Frankrike har sluppet inn mål i seks av de siste syv kampene.

For det fjerde: Selv om Frankrike har noen av verdens beste angripere i Kylian Mbappe og Olivier Giroud, har de kun scoret ett mål på de tre siste kampene mot Danmark.

For det femte: Psykologisk er det noen ganger lettere for et svakere lag enn for en favoritt, og noen ganger kommer overraskelser når ingen venter det. Og de fleste i fotballverdenen tror Danmark taper.

Australia, som er et svakere lag enn danskene, klarte tidvis å skape trøbbel for Didier Deschamps' lag tirsdag. Det gjør at vi tror Danmark kan sjokkere franskmennene igjen lørdag

Vi tror at Danmark vinner mot Frankrike. Det spiller du på her